≫ 

Jevrosimović najavio pravi spektakl: "Svetsko prvenstvo u atletici najveći sportski događaj ikada u Srbiji"

Predsednik Srpskog atletskog saveza bio je gost "Jutra" na televiziji "Prva", gde je pričao o predstojećem Svetskom prvenstvu koje će se krajem marta održati u Beogradu

  • 1
Veselin Jevrosimović

Foto: Printscreen / TV Prva

Polako, ali sigurno približava se sportski događaj godine u prestonici Srbije. Beograd će od 18. do 20. marta biti domaćin Svetskog dvoranskog prvenstva u atletici koje će se održati u velelepnoj "Štark areni". Ulaznice se već nalaze u prodaji i nema sumnje da će stanovnici našeg najvećeg grada moći da uživaju u sjajnoj sportskoj priredbi. 

Pripreme za takmičenje su već uveliko u toku i u unutrašnjosti "Arene" radi se na postavljanju podloge i svih pratećih instrumenata i sprava neophodnih za samo takmičenje. Organizatori uveravaju da će u svet biti poslata sjajna slika, a najavljen je dolazak najvećih atletskih zvezda na planeti.

Sve to bio je povod za gostovanje predsednika Srpskog atletskog saveza, gospodina Veselina Jevrosimovića u "Jutru" na TV Prva, gde je pričao o tome kako se napreduje sa organizacijom prvenstva, koji su to izazovi, ali i šta i koga treba očekivati u "Štark Areni".

- To je najkomplikovaniji tehnički projekat ikada u Areni, izveden je za sada samo 2017. godine kada je organizovano Evropsko prvenstvo u atletici, koje je ocenjeno kao najbolje organizovano prvenstvo ikada. Sada nam se posrećilo da smo u martu organizatori Svetskog prvenstva... Konstrukcija se diže na 4 metra i seče se deo tribina. U Areni smo više od tri meseca, tehnički projekat je složen i treba ga izvesti. Samo 60.000 šrafova će biti ugrađeno - rekao je za početak Jevrosimović.

Potom je prokomentarisao na koji način će biti ispoštovane epidemiološke mere, odnosno kako će se u tome "snaći" sportisti.

- Znate šta, pod koronom smo više od dve godine, biće i tri, mislim da imamo dobar prethodni trening. Biće ispoštovani svi epidemiloški uslovi koje svetska atletika traži. Svi sportisti će morati da donesu prilikom ulaska negativne testove i sertifikate, testiranje će se vršiti i po hotelima. Svi će morati da se testiraju.

Otvaranje atletske staze, Atletska dvorana

Foto: Milena Đorđević

Najavljen je dolazak mnogobrojnih svetskih atletskih zvezda.

- Dolaze mnogi, dolaze skoro sve najveće atletske zvezde na planeti, ovo je prvo veliko svetsko takmičenje za vreme korone. Svi su najavili svoj dolazak, Duplantis koji je svetski rekorder u skoku sa motkom, Jusuf Hasan i mnogi drugi. Zaista, sve najveće atletske zvezde biće u Beogradu. Biće to pravi spektakl... Oni su najavili svoj dolazak 15 dana ranije, jer tada takođe u Areni organizujemo veliki miting, to će biti generalna proba pred Svetsko prvenstvo - podvukao je predsednik Srpskog atletskog saveza.

Gospodin Jevrosimović istakao je i koliko će biti kompleksno preneti sjajnu sliku u svet putem malih ekrana.

- Izgledaće veličanstveno, biće to pravi spektakl. Biće to vrhunsko sportsko takmičenje i multimedijalni spektakl. Ne znam koliko je to poznato, ali atletika je najteži sport za TV prenos, nekih devet polja se simultano prenosi, biće preko 60 kamera instaliranih u samoj Areni.

Radovi će biti gotovi u narednih 28 dana, a pored atletičara biće prisutan i veliki broj delegata.

- Mi treba da završimo sve radove pre 1. marta, jer nije to samo Arena, nego i mala Arena koja se adaptira za zagrevanje sportista, kao i na celom potezu oko Arene, gde će biti podignuti šatori. Inače, preko 150 zemalja je već otkupilo TV prenos, biće pored atletičara i skoro 10.000 delegata, sportskih radnika... Beograd će u martu sigurno biti centar sveta - rekao je Jevrosimović.

Veselin Jevrosimović

Foto: Marko Jovanović

Što se tiče kapaciteta, on će biti redukovan zbog pandemije koronavirusa, pa je predsednik Atletskog saveza pozvao navijače da što pre nabave ulaznice.

- Kapacitet će biti 10.000 mesta, a 8.000 karata je pušteno u prodaju. Pozivam sve koji još nisu nabavili ulaznice da ih uzmu. Naša publika se navikla da uzima karte pred sam početak, tako da ne treba da dođemo u situaciju da imamo više stranih navijača nego domaćih.

Za kraj, ističe da je ovo najveće takmičenje koje je ikada organizvano u Srbiji.

- Najevći je izazov to što smo dobili prvenstvo, najmanja smo zemlja koja je ikada dobila prvenstvo. Biće ovo najveće prvenstvo ikada koje je organizvano u Srbiji. Posle Olimpijade, Svetsko prvenstvo u atletici je najveće takmičenje... Imamo preko 1.000 volontera, članova obezbeđenja. To je ogroman događaj i ispit za sve nas - zaključak je gospodina Jevrosimovića.

Video: Veselin Jevrosimović: Završili smo trenažni stadion, atletičari na jednom mestu tokom cele godine

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vuuu

    31. januar 2022 | 10:07

    Ne znam baš. Atletiku retko ko prati. Za mene jako dosadan sport. Veći događaji su Evropsko prvenstvo u Fucalu i F4 Evrolige ako se održi ove sezone i ako na njemu bude igrao Partizan, u finalu Ec, a i prošli F4 evrolige u Bg.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA