Najjači čovek sveta došao na trening Kolašinca i bacao kuglu sa njim! Podrška pred SP u Beogradu

Rade Savić nekadašnji svetski rekorder u benč presu i svojevremeno najjači čovek na svetu okušao se u disciplini koja važi za jednu od najatraktivnijih

  • 17

Uoči Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva u Beogradu (18-20. mart) u jeku priprema za ovo takmičenje našeg bacača kugle Asmira Kolašinca posetio je na treningu najjači čovek Srbije Rade Savić. Radeta neki zovu i Novakom Đokovićem svetskog powerliftinga.

Na svetskom prvenstvu osvojio je dve zlatne medalje, a šampion evropskog prvenstva bio je čak pet puta. Njegov rekord od 290 kilograma u GPC federaciji, niko posle 9 godina, nije uspeo da obori.

Savić je poznat i po humanitarnom radu, a pre neku godinu, u isto vreme, postao je student i saradnik na Fakultetu za sport i vizičko vaspitanje u Leposaviću na Kosovu i Metohiji.

Sa druge strane, Kolašinac je bio evropski šampion u dvorani u bacanju kugle, takođe ima srebro i bronzu sa EP, učesnik četiri puta na Olimpijskim igrama uz najbolji plasman 7. mesto.

Vežba benč press mu je takođe osnova za poboljšanje rezultata u kugli. Rade je došao da podrži Asmira pred Svetsko prvenstvo i da proba da baca kuglu i uveri sve koliko je to zahtevno čak i kada si svetski prvak u benču.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA