≫ 

U Kruševcu otvoreno Državno prvenstvo: "Uradili smo sve da ovo bude najlepši dan za srpsku atletiku"

Na stadionu je govorio i direktor Srpskog atletskog saveza, Slobodan Branković, a učešće će uzeti brojni srpski poznati atletičari

  • 5

Danas je u Kruševcu u prisustvu visokih zvaničnika Srpskog atletskog saveza otvoreno Državno prvenstvo u Kraljici sportova, tokom kojeg će najbolji naši atletičari pokušati da prikažu što bolje rezultate i adekvatno se spreme za nastavak sezone.

Jaka kiša koja čitavog dana pada u Srbiji, pa i u najvećem gradu u Rasinskom okrugu, učinila je uslove za takmičenje nešto izazovnijim. Ipak, i pored toga, veliki broj takmičara uzeće učešće danas i tokom sutrašnjeg dana, kada se nadamo da će i vremenski uslovi biti daleko povoljniji.

Takmičenje je organizovano po najvećim mogućim standardima, a u Kruševac su stigle i najveće zvezde naše atletike poput Ivane Vulete, Armina Sinančevića, Asmira Kolašinca, braće Kijanović... Tokom sutrašnjeg dana nastupiće i Milica Gardašević, kao i Angelina Topić u svojim disciplinama.

Na otvaranju je govorio Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza, koji je poželeo takmičarima svu sreću u ostvarenju što boljih rezultata.

- Dragi atletičari, treneri, poštovana gradonačelnice grada Kruševca, žao mi je što je danas ovakvo vreme, jer smo svi zajedno uradili zaista puno da ovo danas bude najlepši dan za srpsku atletiku ove godine. Za sada nije strašno i verujem da će naši najbolji atletičari koji su ovde danas i sutra pokazati visok nivo forme, da će neki koji nisu ispunili norme za velika takmičenja ispuniti i da će otići zadovoljni iz Kruševca. Još jednom veliko hvala gradu Kruševcu, koji je pomogao u organizaciji, veliko hvala našim partnerima i sponzorima, prijateljima koji su nas finansirali i omogućili da ovo izgleda kao jedan atletski, evropski ili svetski miting. Svim atletičarima i trenerima želim puno sreće, da ostanu pre svega zdravi i zabeleže dobre rezultate. Srećno - rekao je Branković.

Potom se obratila i gradonačelnica Kruševca, gospođa Jasmina Palurović, koja je ujedno i otvorila takmičenje.

- Pozdrav svima iz kišnog Kruševca. Drago mi je da su svi najbolji danas na našem stadionu i da će svoje najbolje norme koje budu danas postigli, da će pisati da su ih postigli u Kruševcu. Evo po treći put jedno seniorsko državno prvenstvo, to samo govori kako Kruševac ozbiljno shvata i kako ima dobru infrastrukturu koja može da podrži ovakve događaje. Zahvaljujem se organizatorima, sportskom centru, Srpskom atletskom savezu, svima koji su pomogli da ovo takmičenje bude na visokom nivou. Hvala takmičarima, trenerima, želim vam da postignete svoje najbolje rezultate, da uživate u sportu i druženju. Pozdrav svima i evo, iz kišom okupanog Kruševca, otvaram Državno prvenstvo u atletici - rekla je gradonačelnica Kruševca.

Večeras su na programu takmičenja u 110 metara sa preponama, troskoku, bacanju koplja, 100 metara, 5.000 metara, skoku uvis, skoku udalj, bacanju diska, bacanju kugle, 400 metara,  štafeti 4x100 metara, bacanju kladiva, skoku sa motkom, 400 metara sa preponama, 200 metara, kao i štafetama 4x400 metara.

Video: Održano finale takmičenja Brzinom do zvezda: Među ovom decom se kriju nove atletske zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA