≫ 

Fantastično ostvarenje u Kruševcu: Kijanović oborio državni rekord iz 1984. godine na 200 metara i uzeo zlato!

Sjajan rezultat za srpskog atletičara na Nacionalnom prvenstvu

  • 1

Neverovatan rezultat na Državnom prvenstvu u atletici koje se održava u Kruševcu! Srpski takmičar na 200 metara, Boško Kijanović oborio je nacionalni rekord u trci na 200 metara, koji je od 1984. godine držao Mladen Nikolić, koji je taj rezultat postavio u Atini na Balkanskim igrama.

Naime, Boško je pobedu ostvario rezultatom 20,70 sekundi, što mu je pored obaranja rekorda donelo i zlatnu medalju. Koliko je Kijanović dominirao na trci, govori i podatak da su ostali takmičari ostali iza njega gotovo čitavu jednu sekundu.

Na postolju su se tako našli još Mihajlo Mandić sa vremenom 21,56 sekundi, koji dolazi takođe iz Omladinskog atletskog kluba, kao i Kijanović, a treći je bio član Crvene zvezde, Bogdan Vidojković sa vremenom od 21,63 sekundi.

- Znao sam da sam spreman i da će se tako nešto desiti. Hvala puno svim Kruševljanima i svakome ko je došao da gleda ovo državno prvenstvo, drago mi je mnogo - rekao je Boško.

U trci na 200 metara za žene viđena je velika drama i foto-finiš, gde je pobedu na kraju odnela Tamara Vuletić sa vremenom 24,31 sekunde iz Crvene zvezde, druga je bila Aleksandra Pešić sa stotinkom zaostatka, a treća Jovana Ilić sa vremenom 24,35 sekundi.

Video: Apsolutni vladar Srbije na srednjim prugama: Elzan Bibić ubedljivo odbranio titulu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • rade maksimovic

    26. jun 2022 | 19:42

    Svaka cast. Samo me interesuje od cega zive atleticari u Srbiji. Ma primer onaj peti na 200 metara

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA