Magičan uspeh srpskih troskokašica: Dve medalje za Srbiju na EP U18

Bravo devojke!

  • 0
Natalija Dragojević Foto: SAS

Drugog dana Evropskog prvenstva za mlađe juniore i juniorke naše atletičarke ostvarile su neverovatan uspeh i uspele da osvoje čak dve medalje u jednoj disciplini.

Teodora Boberić postala je vicešampionka Evrope za takmičarke do 18 godina uz postavljen novi nacionalni rekord u troskoku koji sada iznosi 13,36m. Ona je ovaj skok ostvarila u trećoj seriji.

Bronzanu medalju u istoj disciplini osvojila je Natalija Dragojević skokom iz četvrte serije od 13,04m , što je ujedno njen najbolji rezultat u dosadašnjoj karijeri.

Prvo mesto zauzela je takmičarka iz Francuske, Ružer Simens koja je skočila 13,72m.

Teodora Boberić Foto: SAS

Pored ovog finala, Srbija je ovo veče imala još jedno, Milica Stojkov zauzela je osmo mesto u Evropi (U18) u bacanju kugle rezultatom 15,31m.

Angelina Topić skakaće u finalu skoka uvis koje je na programu sutra, 06. jula od 19.15 časova. TV prenos takmičenja na kanalu N sport.

Prvenstvo Evrope za mlađe juniore i juniorke održava se od 4. do 7.jula 2022. godine u Jerusalimu. Na takmičenju učestvuje čak 992 atletičara iz 48 zemalja.

Boje naše zemlje brani 25 takmičara, od toga 5 atletičara i 20 atletičarki.

Video: Prva medalja za Srbiju na mlađem juniorskom prvenstvu: Osvojila je Teodora Boberić u troskoku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA