Šta čeka Ivanu Vuletu posle Svetskog prvenstva: Već za tri nedelje ima šansu da nas ponovo obraduje u Minhenu

Srpska takmičarka juriće medalju na Evropskom prvenstvu koje je iza ugla

  • 6
Ivana Vuleta Foto: Tanjug/AP

Naša najbolja atletičarka, Ivana Vuleta nažalost noćas nije uspela da nas obraduje novom medaljom na Svetskim prvenstvima, pošto je od postolja uspelo da je zvanično odvoji pet centimetara, a nezvanično nekoliko milimetara prilikom skoka u trećoj seriji.

Mnogo polemike se vodilo na društvenim mrežama povodom tok skoka, mnogi su tvrdili da je ispravan i da bi sudije morale da ga uvaže, a na kraju se zbog svega oglasila i naša atletska kraljica putem društvenih mreža.

- Ovo je samo još jedan od onih dana koji će proći kao i svaki drugi - zaključila je Vuleta svoju objavu na društvenim mrežama i baš to je i poenta svega.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ivana Vuleta (@ivanaspanovic)

Jer baš kako je prošlo finale Svetskog prvenstva u atletici 2017. godine u Londonu, kada su špenadla i startni broj uticali na to da Ivana ostane bez vrha pobedničkog postolja, ni ovaj peh neće pokvariti sjajnu reputaciju naše najbolje atletičarke, koja nas je nebrojeno puta obradovala medaljama na najvećim takmičenjima.

Za sada, Vuleta u svojoj kolekciji ima jednu bronzanu medalju sa Olimpijskih igara u Riju, dva odličja istog sjaja sa Svetskih prvenstava na otvorenom, dva zlata, po srebro i bronzu sa planetarnih šampionata u zatvorenom, zlato i srebro sa Evropskih prvenstava na otvorenom i još tri najsjajnije medalje sa šampionata Starog kontinenta u zatvorenom.

Ivana već za tri nedelje ponovo na zaletištu, juri drugo zlato na Evropskim prvenstvima

Već za 21 dan, Ivanu očekuje novi "zadatak" na Evropskom šampionatu na otvorenom u Minhenu, gde će pokušati da dođe do drugog najsjajnijeg odličja, nakon što je jedno uspela da uzme u Amsterdamu 2016. godine, a dve godine ranije u Cirihu je bila srebrna.

Četvorostruka osvajačica Dijamantske lige ove godine najduže je skočila upravo pred domaćom publikom u Beogradu na Svetskom dvoranskom šampionatu u "Štark Areni" kada je uz zlato "odletela" do daljine od 7,06 metara, a sa sličnim rezultatom ne bi se dovodilo u pitanje novo zlato.

Na Evropskom prvenstvu, najveća konkurencija za najveći stepenik bile bi joj Malaika Mihambo iz Nemačke, koja je uzela zlato u Oregonu, a dodatno nadahnuće bio bi joj nastup pred domaćim navijačima u Minhenu. Uz nju, tu je i Kadi Sanja iz Švedske, Marina Bek-Romančuk iz Ukrajine, Džezmin Sojers i Lorin Judžin iz Velike Britanije...

Kvalifikacije za takmičenje u skoku udalj kod dama na programu su 16. avgusta od 09.50 časova ujutru na "Olimpijastadionu" u Minhenu, a veliko finale zakazano je za četvrtak, 18. avgust od 20.58 časova.

Video: Sebastijan Kou ekskluzivno za Telegraf: Ivana je ikona! Atletika u Srbiji je u usponu!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mihailović

    25. jul 2022 | 18:51

    Čavić pobedio, pokazao foto finiš, i ništa ne vredi, dobio srebro...kompanija koja proizvodi mjerne uređaje zarađuje veliki novac, sponzoriše takmičenja i sportiste...ona je postavila uređaj i on određuje jeli prestup ili nije, iako nije u skladu sa daskom odraza...na dasci nema prestupa...ne vredi žalba kao šta je celi svet video da je Čavić pobedio pa nije dobio zlato...

  • Miki

    25. jul 2022 | 19:03

    Nije prvi put da su je pokrali setimo se kada joj je spao broj pa kada je navodno zbog kose poniśten skok pa sad ovo ma malo li je smeta im śto je naša kraljica śto je naj bolja..

  • Yoko

    25. jul 2022 | 23:52

    Ajde baba u penziju.. Samo bu. ala menja prezime koje si gradila godinama... Zato te bije maler

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA