≫ 

Vilagoš se ogrnula srpskom zastavom, pa pred kamerom podelila oduševljenje zbog svetskog zlata

Naša atletičarka je odbranila titulu sa još impresivnijim rezultatom

  • 5
Adriana Vilagoš Foto: Srpski atletski savez

Srpska atletičarka Adriana Vilagoš osvojila je novo svetsko zlato za juniore, pošto je u Kaliju u Kolumbiji u finalu Svetskog prvenstva u atletici bacila koplje 63,52 metra, čime je oduvala konkurenciju i postavila svoj novi lični rekord.

Budućnost srpske atletike je svetla, a nema sumnje, ukoliko nastavi ovako da se razvija, Vilagoš će uskoro biti jedan od glavnih kandidata i za odličja u seniorskoj konkurenciji.

- Jako sam srećna, rekord šampionata, dva puta sam obarala lični rekord, ovo mi je bilo glavno takmičenje ove godine, jako smo dobro odradili pripreme, nadala sam se dobrom rezultatu, ali baš i ne ovako dobroj seriji. Četiri puta preko 60 metara, probala sam i svetski rekord, ali je još malo falilo. Kada se sve skupi, jako sam srećna, bila je dobra atmosfera, pozdrav iz Kolumbije - poručila je Adriana.

Podsetimo, Adriana je prošle godine na Svetskom prvenstvu u Keniji bacila 61,46 i osvojila zlatnu medalju, iako se takmičila sa starijima od sebe. Sada je taj rezultat popravila za više od dva metra, što je impresivno.

Još impresivnije je kada se pogleda koliko je razbila konkurenciju, pošto je srebrnu medalju osvojila Valentina Barios sa 57,84 metra, dok je bronza pripala Manueli Retundo sa 55,11 metara.

Video: Kompanija Comtrade potpisala ugovor o stipendiranju Adriane Vilagoš

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA