≫ 

Hitac koji ulazi u istoriju: Pogledajte kako je Adriana Vilagoš osvojila svetsko zlato i oborila rekord

Koplje je letelo 63,52 metra

  • 10
Adriana Vilagoš Printskrin: Youtube/World Athletics

Adriana Vilagoš je još jednom pokazala da je čudo srpske, ali i svetske atletike! Ona je osvojila zlato na Svetskom juniorskom atletskom prvenstvu u Kaliju, čime je odbranila titulu koju je osvojila prošle godine u Keniji.

Vilagoš je oduvala konkurenciju, bacivši čak šest metara više od drugoplasirane takmičarke. Hitac je leteo do 63.52 metra, čime je oboren i rekord šampionata!

Rezultat koji ulazi u istoriju, ali i koji najavljuje velika dela u seniorskoj konkurenciji za našu takmičarku, koja bi već na Olimpijskim igrama u Parizu mogla da bude jedan od kandidata za najviša odličja, iako ima tek 18 godina.

Pogledajte i njen hitac koji ulazi u istoriju:

Vilagoš je bila oduševljena posle titule u Kaliju.

- Jako sam srećna, rekord šampionata, dva puta sam obarala lični rekord, ovo mi je bilo glavno takmičenje ove godine, jako smo dobro odradili pripreme, nadala sam se dobrom rezultatu, ali baš i ne ovako dobroj seriji. Četiri puta preko 60 metara, probala sam i svetski rekord, ali je još malo falilo. Kada se sve skupi, jako sam srećna, bila je dobra atmosfera, pozdrav iz Kolumbije - poručila je Adriana.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA