≫ 

Bravo! Angelina Topić osvojila bronzu na Svetskom prvenstvu u atletici

Malo je falilo da naša takmičarka osvoji i sjajnije odličje

  • 20
Angelina Topić Foto: Milena Đorđević

Srpska atletičarka Angelina Topić osvojila je bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za juniore u atletici, pošto je u finalu skoka uvis preskočila visinu od 1,93 metara.

Angelina je imala identičan preskočen rezultat kao i vicešampionka, Holanđanka Vrit Verman, ali je ona visinu od 1,93 preskočila iz prvog pokušaja i to joj je donelo drugo mesto.

Mogla je Angelina i do sjajnijeg odličja, ali je Estonka Karmen Brus u poslednjem pokušaju preskočila 1,95 metara i došla do zlata i titule prvaka sveta.

Angelina je sve do te serije preskakala sve visine, sigurno da ostaje žal što u dramatičnoj završnici nije imala i malo više sreće za sjajnije odličje, ali je pokazala da je nada ne samo srpske atletike, već i jedna od najvećih nada svetske atletike u disciplini skok uvis.

Druga srpska takmičarka, Zorana Rokavec, završila je takmičenje kao deseta na svetu sa preskočenih 1,75 metara u finalu.

UŽIVO:

8. serija: Rušile su i Topić i Verman sva tri pokušaja na 1,95 metara. Naša takmičarka je osvojila bronzu, a titula ide u ruke Karmen Brus, koja je jedina preskočila 1,95 metara.

7. serija: Angelina je po prvi put srušila letvicu! Visina je na 1,93 m, ali naša takmičarka nije uspela iz prve da preskoč, ali jeste iz drugog pokušaja. Uspela je Brit Verman iz Holandije i ona je sada na prvom mestu. Uspešna iz druge serije bila je i Karmen Brus. I dalje su sve tri takmičarke u konkurenciji za titulu.

6. serija: Ponovo Angelina iz prve preskače! Ovoga puta je letvica na 1,91 m! Uz Angelinu su ovu visinu prsskočile Holanđanka Brit Verman i Estonka Karmen Brus, dok su druge dve rušile i završile takmičenje, što znači da je Angelina sigurno obezbedila jednu medalju, a sada sledi borba za zlato!

5. serija: Još jednan sjajan skok Angeline, iz prve je preskočila i 1,88 metara! Međutim, i rivalke su bile uspešne i svih pet je ostalo u igri i nakon ove serije. Rušile su samo Australijanka Erin Šo i Belgijanka Merel Maes.

4. serija: Fenomenalno skače Angelina Topić! Ponovo iz prve preskače, ovoga puta je to visina od 1,85 metara!

Kraj za Zoranu Rokavec, koja je tri puta rušila letvicu na 1,80 m! 

3. serija: Ponovo Angelina uspešna i iz prve preskače 1,80 m! Zorana nije uspela u prva dva pokušaja da savlada ovu visinu, ostaje joj poslednja šansa da ostane u konkurenciji za medalju i ona je takmičenje završila na 10. mestu, što je takođe veliki uspeh.

2. serija: Preskače Angelina iz prve visinu od 1.75 m! Odlično započeto finale za našu takmičarku. Uspešna je i Zorana Rokavec na ovoj visini! Bravo!

1. serija: Angelina je odlučila da preskoči prvu seriju, koja je započela na 1,70 metara. Zorana Rokavec je uspela da preskoči iz drugog pokušaja, pa je nastavila takmičenje.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Duki

    7. avgust 2022 | 01:26

    Bravo,sija ta bronza kao zlato

  • laza

    7. avgust 2022 | 00:23

    Mogla je, ali nije...Batalite više - mogla je ovo, mogla je ono. U ovom trenutku ona vrijedi za bronzu i čestitke.

  • neša

    6. avgust 2022 | 23:01

    Gde se moze gledati uživo?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA