Milica Gardašević spremna da napadne lični rekord na EP: Može li da se umeša u borbu za medalju?

Srpski trio s nestrpljenjem čeka Evropsko prvenstvo u Minhenu

  • 0
Milica Gardašević

Foto: Olimpijski komitet Srbije/Ivica Veselinov

Novi podvizi i rekordi na vidiku! Iako je opšti utisak da je naša atletska reprezentacija već ostvarila veliki uspeh ove sezone, sve do sada ostvareno može da dobije nastavak, ali i da bude nadmašeno. Predaha za glavne aktere „kraljice sportova“ nema, ide se dalje u jakom ritmu u nove šampionske pohode, ovaj put na Evropskom prvenstvu za seniore i seniorke koje će biti održano od 15. do 21. avgusta 2022. godine u Minhenu (Nemačka), gde će Srbiju predstavljati 14 atletičara.

Ivana Vuleta i Milica Gardašević (skok udalj), Asmir Kolašinac i Armin Sinančević (bacanje kugle), Angelina Topić (skok uvis), Adriana Vilagoš (bacanje koplje), Boško Kijanović (400 m), Lazar Anić i Strahinja Jovančević (skok udalj), Dragana Tomašević (bacanje diska), Elzan Bibić (5000 m), Anja Lukić (100 m prepone), Luka Trgovčević (110 m prepone) i Milana Tirnanić (100 m).

Milica Gardašević ove sezone zabeležila je najdalji skok u njenoj dosadašnjoj karijeri - 6,83 m i to samo par dana pred EP u Minhenu. Nažalost, na Svetskom prvenstvu za seniore, ona je imala tri prestupa i nije uspela da izbori svoj plasman u finale, ali već sada imaće priliku na “popravni”.

- U skladu sa treninzima i rezultatima ove sezone objektivno jeste da ja mogu da takmičim na visokom nivou i napadnem lični rekord uz očekivanja da neću napraviti gresku kao u Oregonu. Potrudiću se da predstavljam svoju državu na najbolji mogući način - rekla je Milica.

Lazar Anić obezbedio je svoje učešće na EP u Minhenu i to sa 12-te pozicije na rang listama. Samo osmorica atletičara uspela su da preskoče normu od 8,10 m u skoku udalj, a našem Lazaru je 7,83m najdalji skok ove sezone.

Lazar Anić

Foto: Ivica Veselinov/Olimpijski komitet Srbije

 

- Minhen je još od početka 2022. godine bio glavni cilj za ovu godinu i to iz više razloga. To je moje drugo Evropsko prvenstvo na otvorenom a prvo nakon nekoliko ozbiljnih povreda kroz koje sam prošao poslednje 4 godine. Prvo je bilo 2016. godine u Amsterdamu gde sam zbog neiskustva ostao bez medalje. Dakle nakon punih 6 godina opet odlazim na isto takmičenje , a ambicije su ostale iste. Kao jedan od trojice Evropljana koji su bili u finalu Svetskog Prvenstva u dvorani ove zime i srebra na Mediteranskim igrama pre mesec dana izuzetno sam motivisan. Cilj je proći kvalifikacije hladne glave i pružiti svoj maksimum u finalu dan nakon - rekao je Anić.

Luka Trgovčević uspeo je u poslednjem trenutku da upadne u kvotu od 36 atletičara koji će takmičiti na Prvenstvu Evrope u trci na 110 m prepone. On je ove godine najbolje trčao 13,86 s , a od 25.juna nije takmičio zbog manjih povreda koje je imao.

Balkanijada Smederevo, Atletika

Foto: Nikola Tomić

 

- Ove sezone nisam imao puno sreće na takmičenjima. Nekoliko puta sam imao jak vetar u grudi, a na nekim od trka je padala kiša pa je to uticalo na moj rezultat. Srećom sam uspeo da se nađem na listi od 36 sprintera koji će startovati na EP. Neke manje povrede su me sprečile da takmičim u julu, zbog čega sam se fokusirao na trening i oporavak da bi bio u najboljoj mogućoj formi u Minhenu. Znam da mogu trčati brže i mislim da imam bolje vreme u nogama. Planiram to da pokažem na EP - rekao je Luka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA