Ivana upoznala legendarnu Nemicu zbog koje je zavolela atletiku: "Neverovatno koliki je uticaj imala na mene"

Naša zlatna atletičarka je imala priliku da popriča sa čuvenom Hajke Dreksler

  • 3
Ivana Vuleta Foto: ASS

Ostvarila se Ivani Vuleti želja da u Minhenu čuje "Bože pravde" zbog pobede u disciplini skok udalj ispred domaće Malaike Mihambo skokom od 7,06 metara, a srpska atletičarka doživela je još jednu prelepu stvar u Nemačkoj.

Naime, kako je objavila na svom Instagram nalogu, posle takmičenja imala je mogućnost da porazgovara sa čuvenom Hajke Dreksler, nemačkom olimpijkom i osvajačicom srebrne medalje na Igrama u Seulu u skoku udalj, kao i bronzanih u istom gradu na 100 i 200 metara.

Poznata je kao žena koja je u Sestrijereu skočila neverovatnih 7,63 metara, a taj rezultat zbog vetra i nadmorske visine na kojem je izveden nije uračunat kao svetski rekord. Bilo kako bilo, Vuleta je bila vrlo, vrlo srećna što je upoznala svog idola iz detinjstva.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Ivana Vuleta (@ivanaspanovic)

- Susret koji je obeležio ovo Evropsko prvenstvo i o kom sam maštala godinama - Hajke Dreksler.  Neverovatno je koliki je uticaj imala na moj doživljaj atletike, moje želje i ambicije i kako sam, posmatrajući nju, gradila svoj put do vrha. Ona je razlog mog početka, Darija Klišina je razlog zbog kog sam voljno i ćutke podnosila poraz za porazom dugi niz juniorskih dana, na čemu sam joj neizmerno zahvalna, jer su me ti porazi pripremili za sve ono što je dolazilo.

Nisam postojala u njeno vreme i nisam imala priliku da delimo mesto na startnim listama ili podijumima, ali je sasvim dovoljno uticala na mene da naša imena stoje jedno do drugog na listama najboljih ostvarenja u istoriji.

Kakva čast i neopisiva sreća - napisala je Ivana Vuleta na svom Instagram nalogu.

Video: Ivana Španović je opet evropska šampionka: Čekala sam ovo 4 godine, po šta sam došla, uradila sam

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Maja

    21. avgust 2022 | 18:06

    Hajke Dreksler, Hajke Henkel i Katrin Krabe - zlatno doba nemacke atletike.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA