≫ 

Neuništiva, neponovljiva Ivana Španović četvrti put osvojila Dijamantsku ligu!

Naša heroina pobedila u Cirihu i došla do još jednog velikog rezultata ove sezone

  • 6
ivana španović Foto: Sportklub

Najbolja srpska atletičarka Ivana Vuleta ponovo je zablistala na najvećoj sceni, ostvarila još jedan rezultat vredan divljenja ove godine - pobedu u Dijamantskoj ligi! Ivana je u četvrtak uveče u Cirihu zauzela prvo mesto sa rezultatom 6.97 metara, još u prvoj seriji ostvarila je tu daljinu, što joj je bilo dovoljno da se domogne još jednog velikog priznanja u blistavoj karijeri.

Daleko iza Ivane Vulete ostala je Šveđanka Kadi Sanja, koja je imala „srebrni skok“ 6,55, dok je bronzana medalja pripala Amerikanki Kvaneši Burks, koja je bila za centimetar kraća – 6.54. Tek na četvrtom mestu završila je sjajna Nemica Malaika Miambo sa skokom od 6,52 metra, srebrna iz Minhena.

ivana španović Foto: Sportklub

Ivana je tako potvrdila vrhunsku formu koja joj donela zlato na Evropskom prventsvu u Berlinu i prethodno ove godine latnu medalju na dvoranskom svetskom u Beogradu, održanom u martu.

Vuleta je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Minhenu skokom od 7.06 metara osvojila zlatnu medalju, to je bila njena sedmo "zlato" na velikim atletskim takmičenjima (2 zlata sa SP u dvorani, 2 zlata sa EP i 3 zlata sa EP u dvorani), kao i bronzano odličje sa Olimpijade iz Rio de Žaneira 2016. godine.

Ivana Vuleta Foto: SVEN HOPPE / AFP / Profimedia

TOK TAKMIČENJA

- Kraj pete serije, ostala je još jedna, Ivana i dalje čuva prvu poziciju. Dve psoeldnej serije je prestupila, ali ni njene rivalke se nisu proslavile, nijedna ni blizu dometa koji je Vuleta ostvarila još u prvoj seriji.

- Završena je i četvrta serija, Ivan je i dalje prva - skokom od 6.97 metara koji je postigla još u prvoj seriji. U četvrtoj je prestupila.

tabela skokova Foto: diamondleague.com

- Završena je i treća serija, naša Ivan je i dalje na lidserskoj poziciji zahvaljujući prvom skoku - 6, 97. U drugoj seriji je imala rezultat 6.49, a u trećoj 6.76 - najbolji u tom krugu skokova.

tabela dijamantska liga Foto: diamondleague.com

- Bravo za Ivanu, ostala je na prvoj poziciji i posle druge serije u kojoj je zabeležila slabiji rezultat (6.49). Njene rivalke nisu bile ni blizu ostavrenju koje je naša takmičarka zabeležila u prvoj seriji.

tabela skakačica udalj Foto: diamondleague.com

- Vuleta je imala skok od 6.97 metara koji je zasad drži na liderskoj poziciji.

Tabela u skoku udalj foto: diamondleague.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA