≫ 

Udala se ćerka Slobodana Brankovića: Pogledajte prvi ples Katarine i Anđela

Lepi momenti u porodici Brankovića

  • 0

Danas su sudbonosno "da" izgovorili Katarina Branković, ćerka našeg proslavljenog atletičara i direktora Srpskog atletskog saveza, Slobodana Brankovića, i njen izabranik Anđelo Stevanović.

Katarina je zadužena za PR, odnosno za odnose sa medijama, u Srpskom atletskom savezu.

Njen otac, Slobodan, počeo je atletikom da se bavi još u osnovnoj školi i 20 godina je bio profesionalni sportista. Danas se smatra da je on jedna od najvećih srpskih atletskih legendi.

Prvobitno se međunarodno takmičio za SFR Jugoslaviju, koju je predstavljao na Letnjim olimpijskim igrama 1988. godine, ali se (poput i drugih jugoslovenskih sportista) takmičio i kao učesnik bez zastave na Letnjim olimpijskim igrama 1992. godine.

Branković je bio osvajač zlatne medalje u disciplini na 400 metara na Evropskom atletskom prvenstvu u dvorani 1992. Iste godine dobio je priznanje Zlatna značka od lista Sport. Učestvovao je na Svetskim prvenstvima u atletici tri puta (1987, 1991 i 1993). Postavljao je razne jugoslovenske rekorde u štafeti 4 × 400 metara i još uvek je nosilac svakakvih atletskih rekorda u Srbiji, na trkama od 100 do 400 metara.

Video: Slobodan Branković se obratio na otvaranju prvenstva Srbije u atletici: Želim vam najbolje rezultate

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA