Berlin video novi svetski rekord u maratonu: Kipčoge nadmašio sebe, popravio najbolji rezultat za 31 sekundu

Fantastična trka neverovatnog Kenijca

  • 0
Elijud Kipčoge Foto: Tanjug - AP

Berlin je danas svedočio istoriji. Elijud Kipčoge uspeo je da u glavnom gradu Nemačke istrči novi svetski rekord u maratonu, pošto je kao pobednik trku završio u vremenu od dva sata, jedan minut i devet sekundi.

Olimpijski šampion iz Kenije je popravio prethodni najbolji rezultat, koji je isto bio u njegovom vlasništvu, za čak 31 sekundu, a tu trku istrčao je još 2018. godine.

U berlinskoj trci koja je bila prva bez ograničenja od kada je počela pandemija koronavirusa, učestvovalo je čak 45.527 trkača iz 157 zemalja, a drugo mesto pripalo je takođe momku iz Kenije, Marku Koriru sa vremenom 2:05,58, dok je treći bio Tadu Abate iz Etiopije sa 2:06,28.

U ženskoj konkurenciji videli smo trijumf Tigist Asefa iz Etiopije, koja je istrčala 42 kilometra i 195 metara u vremenu dva sata, 15 minuta i 37 sekundi, što je treći najbolji rezutlat u istoriji.

Drugo mesto pripalo je Rozmari Vandjiru iz Kenije sa dva sata i 18 minuta, dok je treća bila Tigist Abaječev sa rezultatom dva sata, 18 minuta i tri sekunde.

Video: Možeš li da veruješ, uradili smo to: Adriana Vilagoš ponovo o onom hicu iz Minhena

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA