Maraton je opet ponos Beograda i cele Srbije!

Na jučerašnjoj sednici Skupštne grada, maraton je uvrtšen u manifestaciju od izuzetnog značaja za Beograd

  • 0
Beogradski maraton Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Danas je u Starom dvoru održana konferencija za medije povodom predstavljanja planova za budućnost kompanije Beogradski maraton, „redizajna“ organizacije i novog vizuelnog identiteta na kojoj su se medijima obratili gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić, direktor Beogradskog maratona Darko Habuš i priznati umetnik Slavimir Stojanović – Futro.

U uvodnom delu konferencije, medijima se obratio domaćin skupa, gradski sekretar za sport i omladinu Nikola Penić i tom prilikom rekao:

- Na jučerašnjoj sednici Skupštne grada, maraton je uvrtšen u manifestaciju od izuzetnog značaja za Beograd.

Maratonski pokret je izuzetno ojačao u Beogradu. Postavljene su rekordne cifre. Ja nisam nov u organizaciji maratona, dolazim iz atletskog sporta i lično ću se potruditi da ova manifestacija u naredne četiri godine dobije veliku podršku. Čestitao bih Darku Habušu na svemu što je do sada uradio. Preduzeće čini mnogo toga kada je reč o rekreativnom, ali i vrhunskom sportu“.

Beogradski maraton Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

Direktor Beogradskog maratona Darko Habuš predstavio je planove za budućnost, reorganizaciju, ciljeve i nov način poslovanja ovog preduzeća. Tom prilikom je izjavio:

- Kada sam preuzeo Beogradski maraton prva stvar koju sam postavio kao cilj bila je da se obnovi institucionalna saradnja kao temelj, bez koga nema nijednog velikog događaja pa ni Beogradskog maratona. Danas možemo da se pohvalimo da za partnere imamo sveto trojstvo – Republiku Srbiju - Ministarstvo omladine i sporta sa kojim imamo potpisan memorandum o razumevanju, grad Beograd koji nas je proglasio događajem od posebnog značaja za grad Beograd, i Srpski atletski savez sa kojim radimo na razvoju srednjih i drugih pruga. Naše trke će ujedno biti državno i balkansko prvenstvo, organizovaćemo Kongres evropske atletike i mnogo još drugih zajedničkih projekata.

Beogradski maraton Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Takođe, grad Beograd je istakao kandidaturu za Expo 2027, a mi smo ponosni jer ćemo biti samo jedna od puzli koja će nadamo se pomoći svojoj državi da dobije organizaciju Expo-a. Sada kada imamo čvrst temelj kuće, možemo da se razvijamo dugoročno i da sa novom postavljenom startegijom koračamo krupnim koracima kako bi postali lider među maratonima u regionu. Ovde pre svega mislim na povećanje broja učesnika, kvalitetniji dodatni sadržaj, bolji zabavni program, prenose trka na televiziji, a pre svega povećanje zadovoljstva učesnika kroz brigu o takmičarima, bolju zdravstvenu i medicinska podršku i negu, bolje uslove za elitne, ali i sve ostale trkače, bolje učesničke pakete, kvalitetnije majice i slično.

- Kako bismo kreirali modernu sportsku organizaciju, a u cilju samoodrživog poslovanja, fokus ćemo staviti na razvijanje komercijalnog aspekta poslovanja. Ovaj aspekt sa jedne strane podrazumeva odabir partnera na duge staze, minimalno od 3 do 5 godina koji prepoznaju našu energiju i žele da rastu zajedno sa nama. Partnere koji će biti naši prijatelji koji se ne bore samo za veličinu kvadrata na kapiji nego za što bolju aktivaciju tokom cele godine, a na zadovoljstvo i svih naših učesnika.

- Sa druge strane radimo na novom sajtu koji će predstavljati digitalnu transformaciju i koji će olakšati prijave, popuste za studente, porodice i godišnje prijave sa učešćem na više naših trka i sl. ali biti i baza informacija o Beogradskom maratonu u realnom vremenu.

Beogradski maraton Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- U planu imamo i kreiranje robne marke Beogradskog maratona, koji će biti uskoro u komercijalnoj prodaji. Cilj koji smo postavili je da već za dve ili tri godine prestignemo maraton u Ljubljani, a da za 5 godina budemo među 5 maratona po kvalitetu organizacije u Evropi. Znam da su ovo velika obećanja, ali reorganizacijom preduzeća i postavljanjem tima kvalitetnih, mladi i energičnih ljudi, siguran sam da to možemo i da postignemo. Srbija i Beograd zaslužuju da Beogradski maraton bude među najboljima u Evropi, jer smo mi nacija neverovatno talentovana za sport koja može mnogo da pruži u smislu kvalitetne organizacije, dobre atmosfere i lepog druženja, a ujedno da na najbolji način reprezentuje državu Srbiju i grad Beograd.

Priznati umetnik i najnagrađivaniji dizajner sa ovih prostora Slavimir Stojanović - Futro izabran je za čuvara brenda Beogradskog maratona. Na konferenciji je predstavio ideju koja stoji iza redizajniranog vizuelnog identiteta Beogradskog maratona.

Beogradski maraton Foto: Tanjug/Miloš Milivojević

- Vizuelni identitet je baziran na suštini maratona kao vrhunskog dostignuća ljudskog tela i duha koji živi prema maksimi Uvek Više, zahtevajući više od sebe, od drugih, od života - rekao je tom prilikom Slavimir Stojanović - Futro.

Na konferenciji su predstavljena nova vizuelna rešenja svih 6 trka u organizaciji Beogradskog maratona, a koja u osnovi imaju isti simbol krug i slogan „Uvek više“.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA