≫ 

Bivši svetski i evropski prvak priznao da umire: "Rekli su mi da je smrt blizu, treba da organizujem sahranu"

Atletski šampion se već pet godina bori sa leukemijom koja se vratila u još težem obliku

  • 0
Tim Lobinger

Printskrin: Instagram/

Jako tužne vesti dolaze nam iz Nemačke gde je Tim Lobinger, nekadašnji evropski i svetski šampion u skoku s motkom, priznao da umire!

Lobinger ima 50 godina i bio je jedan od najboljih svetskih skakača svojevremeno. Njegovi najveći uspesi su šampion Evrope 1998. u Valensiji, svetski šampion 20003. u Birmingemu i bronza na SP u Moskvi 2006. godine.

Međutim, u poslednjih pet godina njegov život se promenio iz korena. Dijagnostifikovan mu je agresivan oblik leukemije, a zahvaljujući terapiji matičnim ćelijama uspeo je da pobedi rak. Nažalost, samo privremeno. Strašna bolest se vratila.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tim Lobinger (@timlobingerofficial)

- Za mene više nema spasa, moj rak je previše agresivan. U februaru su mi doktori rekli da je smrt blizu. Trebalo bih da se dogovorimo, da se pozabavim i sa sahranom i organizuje, je. Da se oprostim od svojih najmilijih. Razgovor sa decom je bio jako težak, znaju koliko mi je loše - rekao je Lobinger za "Bild"

Nemac je ove godine bio čak 150 dana u bolnici, što je ostavilo i duševne tragove.

- To nije pravi život. Život vredan življenja odvija se napolju. Opet, uvek postoje mali načini da se stekne snaga i ne izgubi nada. Vredi se boriti za svaki dan koji živim i koji mogu da provedem sa svojom porodicom.

Video: Borba sa leukemijom Aleksandri je promenila detinjstvo

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA