≫ 

Maljković ugostio naše šampionke i pohvalio Srpski atletski savez: "Sledi nam period velikog zadovoljstva"

Srpske atletičarke Adriana Vilagoš i Angelina Topić, s druge strane, zahvalile su se OKS i SAS za podršku koju su dobile

  • 0
Olimpijski komitet Srbije

Foto: Marko Jovanović

Predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković ugostio je u petak srpske atletičarke Adrianu Vilagoš i Angelinu Topić i tom prilikom je pozdravio produžetak saradnje OKS i osvajačica medalja na nedavnom Evropskom prvenstvu!

Na sastanku su bili i predsednik Srpskog atletskog saveza (SAS) Veselin Jevrosimović, direktor SAS-a Slobodan Branković, generalni sekretar OKS Đorđe Višacki, kao i potpredsednik OKS Žarko Zečević i treneri mladih atletičarki Dragutin Topić i Đerđe Vilagoš.

- Najpre da zahvalimo njihovim roditeljima. Oni su najznačajniji kada se rode takva deca. Ne samo da su vrhunske sportistkinje, nego su i visoko edukovana deca. Prepoznali smo najpre kod Adriane, posle toga i kod Angeline, taj talenat i mesto gde treba ulagati. Milsim da u budućnosti, takva dva bisera, nisu samo problem SAS s kojim imamo izvanrednu saradnju, i OKS - već i grada i države. Pri tome, trebalo bi voditi računa da su to deca u razvoju, veoma mlade...- rekao je Maljković i dodao:

- Znam ja dobro da velike zvezde sporta uvek žive pod pritiskom, ali hajde da učinimo sve da njih dve ne osete taj pritisak. Da se razvijaju i da deo te svoje dečačke igre pretvore u medalje u Parizu. Ali to nije imperativ. Imperativ je, kada sam došao u ovu kuću, da daš sve što možeš da daš. Na bilo kom borilištu. Pogledaj semafor i mirno spavaj. Najveća nesreća za sportistu je kada ne da sve od sebe iz bilo kojih razloga. Sledi nam period velikog zadovoljstva i sinergije, posebno SAS i OKS. Stalno smo u kontaktu da damo njima ono što treba, a to su optimalni uslovi za rad. Nikakav luksuz.

Osvrnuo se Maljković posebno na tu saradnju koju OKS i SAS imaju.

- SAS radi izvanredno, u svakom segmentu. To je institucija koju Veselin Jevrosimović vodi jako dobro. Imaju Slobodana Brankovića, operativca koji je ovde jednom ili dva puta nedeljno. Ako treba, tu je i tri-četiri dana za redom kada je u pitanju rešavanje problema njihovih sportista. Zadovoljstvo je opšte, od toga se ne živi, idemo dalje u nove izazove. Atletika je jedan od  Saveza s kojim mi jako dobro sarađujemo. Ali i sa ostalima... Odbojka, rvanje, streljaštvo, džudo...

Svoju radost zbog produžetka sraadnje i zajedničkih planova koje imaju, nije krila ni Adriana Vilagoš.

Olimpijski komitet Srbije

Foto: Marko Jovanović

- Pričalo smo o onome što se dogodilo u prošlosti, ali i o planovima u budućnosti. Mogu samo da se zahvalim za podršku koju sam dobila od OKS. Prepoznali su naš talenat, bili su uz nas na ovom putu i hvala im na tome. Ovo je bila dosta dobra sezona, malo je falilo za taj cilj za juniorski svetski rekord, a to će biti upravo za sledeću godinu. Sa plasmanima na takmičenjima stvarno mogu da budem prezadovoljna. Medalja na EP je bila sasvim neočekivana. Jako sam srećna. Glavno takmičenje sledeće godine biće EP za juniore u Jerusalimu, zatim i SP za seniore i seniorke - poručila je bacačica koplja, a zatim se osvrnula i na OI u Parizu:

- Kada smo prvo počeli da pričamo o Parizu, bilo je baš daleko. Međutim, istina je da se brzo približava. Učestvovanje će biti veliki san i nadam se da će to biti moje prve OI.

Kako i Adriana, tako je i Angelina Topić uputila reči hvale na račun OKS i SAS.

Olimpijski komitet Srbije

Foto: Marko Jovanović

- Bila je ovo sjajna sezona, zaista. Skočila sam svetski rekord u svojoj konkurenciji i osvojila medalje. Volela bih samo da se zahvalim OKS i SAS na prethodnoj saradnji, najviše u psolednje dve godine. Drago mi je što smo produžili saradnju sa OKS i što su oni tu za nas. I za mene i za Adrianu do tog puta do Pariza 2024. i Los Anđelesa 2028. godine.

Na pitanje da li možda ona razmišlja o Parizu i OUI, Angelina je rekla:

- Naravno da razmišljam OI, nadam se da ću doći do Pariza. To će biti jedna velika odskočna daska za dalju budućnost. Najviše za Los Anđeles gde bi trebalo da budem najspremnija i mentalno i fizički. Radujem se, ali ne verujem da će to biti moj glavni sportski pik, ali verujem u čuda.

O značaju podrške i programa govorio je i Dragutin Topić, Angelinin otac i trener.

- Angelina je u zajedničkom programu ove dve institucije, dve godine je u sistemu finansiranja. Tada smo imali neki sastanak gde sam ja pokušao da im objasnim ukoliko uložimo u mlade sportiste možda ćemo dobiti rezultate. Ukoliko ne uložimo, rezultata neće biti. Vrlo dobro smo se razumeli tada. Gospodin Maljković je jedan vrhunski trener, čovek koji je razumeo o čemu pričam, stali su iza njenog programa i od tog dana je sve krenulo nabolje - rekao je Topić čije detaljno izlaganje o Angelininoj karijeri, OI u Parizu i Los Aneđelesu možete pogledati u videu ispod:

Video: Topić zahvalan OKS zbog podrške: Rekao sam im, ako ne uložimo rezultata neće ni biti

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA