≫ 

On će odlučivati o Novakovoj sudbini: Ovo je novi sudija pred kojeg Đoković izlazi na Federalnom sudu

Dejvid Džon O'Kalahan će preduzeti posao u slučaju Đokovića

  • 6

Posle današnjeg saslušanja na Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu o slučaju Novaka Đokovića protiv Ministra za imigracije Aleksa Hoka, časni sudija Entoni Keli odlučio je da ovaj slučaj više ne bude više u njegovoj nadležnosti i da ga prebaci na Federalni sud.

To automatski znači da se on neće pitati o sudbini Novaka Đokovića, već će biti postavljen novi sudija. Objavljeno je da će to biti Dejvid Džon O'Kalahan. 

Reč je o sudiji koji je studirao na Univerzitetu u Melburnu i na čuvenom Jejlu. Između 1982. i 1983. godine bio je asistent časnom sudiji Kiliju u Federalnom sudu Australije, pre nego što se preselio u SAD, gde je bio na praksi u "Salivenu i Kromvelu" u Njujorku, a potom i u "Vigin i Dana" advokatskoj kancelariji u Konektikatu.

Za višeg savetnika suda postavljen je 2003. godine, a tokom godina bio je angažovan na mnogim slučajevima koji su se ticali korporativnog prava, zakona o trgovačkoj praksi, zakona o prihodina i franšizingu, vlasničkom kapitalu, prava na rudarstvo i energetiku, kao i ustavnog prava.

Bio je vicepredsednik viktorijanske sudske skupštine, a između 1996. i 1998. godine radio je kao gostujući profesor na školi za prava na Jejlu. Trenutno je gostujući profesor na školi za prava u Melburnu.

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • N

    14. januar 2022 | 15:20

    Jel nadjose napokon "postenog" sudiju

  • GoGi

    14. januar 2022 | 15:27

    Naša je pobeda,podseca me na našeg Nikolu Teslu 💪⚡️

  • Jovica

    14. januar 2022 | 14:39

    Kalahan je mnogo strog. Uz dobrog advokata može dobiti tri godine tucanja kamena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA