≫ 

"Šarli Ebdo" surov prema Novaku: Grob za Srbina i poruka "ovde ćeš naći sreću sa antivakserima"

Francuski karikaturisti nikad nikoga ne ostavljaju ravnodušnim svojim pogledom na aktuelna zbivanja - da li su i ovog puta preterali?

  • 59
Novak Đoković maska, korona virus Foto: LaPresse / ddp USA / Profimedia

Francuski satirični list "Charlie Hebdo" dao je "svoj doprinos" u tumačenju zavrzlame koju najbolji svetski teniser Novak Đoković doživljava u Melburnu poslednjih dana. Ozloglašeni francuski list, poznat po svom britkom, ali vrlo često i morbidnom pogledu na aktuelna zbivanja, nije štedeo ni Srbina, kao ni mnoge javne ličnosti pre njega.

Ovaj francuski list je upravo zbog svojih karikatura 2015. godine bio meta terorističkog napada u kojem je poginulo ukupno 17 ljudi, od toga najveći broj novinara i crtača ovog lista. Godine su prošle, traume ostale, ali Šarli Ebdo je nastavio po svome...

Naime, oni su sad objavili nekoliko karikatura sa naslovom "Novak Đoković zaslužuje najbolje", uz kritički osvrt na Novakove stavove kroz vrlo brutalne karikature.

- Đoković kao izuzetak - je crtež na kojem je Novak sa vakcinom od koje se odbranio reketom, a zatim drugi crtež pokazuje Novaka i sakupljača loptica koji je na aparatu za disanje.

- Dajmo mu sakupljača lopti kakvog zaslužuje - komentar je na tu karikaturu koaj je aluzija na Đokovićeve antivaks stavove.

- Trebalo je da se vakcinišem - stoji kao poruka sakupljača loptica.

Na trećem crtežu poruka je "Dajmo mu sponzore kakve zaslužuje", ali je ipak poslednji crtež izazvao posebnu pažnju. Naime, na njemu su ga pozvali u Francusku uz crtež pogrebnih sanduka s natpisom "nije vakcinisan", a na "pozivnici" stoji:

"Ovde ćeš naći svoju sreću među našim antivakserima".

Zaista brutalna poruka ovog francuskog lista našem teniseru...

Video: Građani o Đokoviću: Nepravda, ali i on je pogrešio

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ZG=BG

    14. januar 2022 | 17:11

    Sto ne naprave karikature svojih mrtvih kolega 2014. ...ili to nije satira i sloboda govora?

  • Kralj

    14. januar 2022 | 17:03

    Pa posle nemoj da kukaju kada imNeko uleti i napravi to sto napravi!

  • SVM

    14. januar 2022 | 16:53

    Da nije poslednje,bespotrebne karikature,bilo bi baš simpatično. Ali takvi su prosto,zato i doživljavaju masakre na radnom mestu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA