≫ 

Ovaj čovek bolesno mrzi Novaka: Rotenberg tokom suđenja kopa stare snimke da diskredituje Đokovića

Američki novinar se ne trudi ni da sakrije animozitet koji gaji prema našem asu

  • 17
Ben Rotenberg

Foto: Printscreen/ATP TV

Suđenje "veka" koje poslednjih dana okupira čitav svet, suđenje u kojem je Novak Đoković centralna figura, sa velikom pažnjom prati i sada već svima nama dobro poznati američki novinar, hroničar sveta tenisa - Ben Rotenberg. 

Nezvanični, prvi i najveći, najglasniji "Nolomrzitelj" na svetu, ili najpoznatiji, kako hoćete.

Nije se suzdržao ni u momentu dok je trajalo prelomno ročište u Kanberi koje rešava sudbinu našeg asa. Rotenberg je baš negde u momentu kada se u sudnici povela debata o Novakovom antivakserskom opredeljenju, počeo da "kopa" po prošlosti i da deli Novakove izjave vezane za njegov stav o vakcinaciji protiv korona virusa.

 

Rotenberg je u dužem nizu (arhivskih izjava) koji je priložio na svom tviteru podsetio ljude na te Đokovićeve stavove, koji su, naravno, svima dobro poznati, ali mu je sada, izgleda, jako bilo stalo da ih opet istakne, namenski očito - kako bi pojačao utisak o Novakom "štetnom uticaju" na ljude zbog svojih stavova o vakcini. Baš dok se o tome debatuje u sudnici u Melburnu.

Ostim toga, podsetio je novinar Njujork Tajmsa na neke Novakove razgovore sa svojim prijateljima i istomišljenicima na temu ishrane, zdravlja, života. Konkretno, Rotenberg je svoje pratioce usmerio na Đokovićevog gurua Červina Džafaria, koji se "proslavio" izjavom da se voda može pročistiti snagom misli. Sećate se toga?

Elem, Rotenberg je iskoristio taj deo razgovora da i time naškodi Novakovoj reputaciji u ovako delikatnom trenutku.

- Postoje i druge anti naučne stvari koje je Đoković promovisao, kao što je nadrilekarstvo Červina Džafarijea, koji je neslavno učestvovao u tom instagram razgovoru sa Đokovićem o pročišćavanju zagađene vode pozitivnim razmišljanjem - podsetio je Rotenberg na taj razgovor koji je privukao veliku pažnju.

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA