≫ 

Skandalozna odluka suda: Novaka definitivno proteruju iz Australije!

Bruka i sramota...

Novak Đoković, Australijan open

Foto: AP/Tanjug

Federalni sud Australije odlučio je da protera Novaka Đokovića i podržao je odluku ministra za imigraciona pitanja Aleksa Hoka, koji je prethodno pobio odluku suda Viktorije diskrecionim pravom i odlučio je da otkaže vizu srpskom teniseru!

Veće u sastavu troje sudija, kojim je predsedavao Džejms Alsop, odlučilo je da je Novak Đoković treba da bude proteran, jer je navodno opasnost po širenje antivakserskog pokreta u Australiji. Detaljno objašnenje nisu dali, ali su poručili da će ono dospeti u javnost u narednim danima.

Takođe, sudija Alsop je poručio da je odluka Suda bila jednoglasna i nalaže Novaku da plati troškove žalbe! S druge strane, Novakovi advokati su se povukli da razmotre hoće li se žaliti mada nisu odmah nagovestili da će tako nešto učiniti.

Saslušanje je trajalo više od pet sati, Novakovi advokati su argumentima i činjenicama pobili odluku ministra da koristeći diskreciono pravo ukine Novaku vizu uz novu optužbu, da je pretnja po izbijanje protesta i jačanja antivakserskog pokreta u Australiji.

Argumenti advokata vlade bili su na "klimavim nogama", ali očigledno da je Novak postao opasnost po čitav politički vrh Australije i jednostavno nije smelo da mu bude dopušteno da igra na Australijan openu, jer bi to bila sramota i poraz vlasti u Australiji.

Svakako skandalozna odluka suda koja će baciti mrlju zauvek na sudstvo u Australiji, na čitavu zemlju, kao i na sam Australijan open.

Video: Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena, dovode na saslušanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ilija

    16. januar 2022 | 09:36

    Jaoooj bre prekinite sa patetikom.

  • Nosmoking

    16. januar 2022 | 09:27

    Volimo te Novaceeeee!!!!❤️🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

  • ...

    16. januar 2022 | 09:10

    Normalno da ga proteruju, jer nije poštovao njihove zakone, mislio je da mu je sve dozvoljeno jer je popularan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA