Pogledajte kako su reagovali svetski mediji na odluku suda o deportovanju Đokovića

Najbolji teniser sveta u žiži javnosti

  • 1
Novak Đoković, Australijan open Foto: AP/Tanjug

Glavna sportska vest dana, pa verovatno i više od toga, jeste odluka Federalnog suda Australije da se najboljem srpskom teniseru ponovo ukine viza i donese konačna odluka o deportaciji iz te zemlje.

Zabrana nastupa na Australijan openu najboljem teniseru sveta koji je čak devet puta osvajao taj turnir svakako da predstavlja veliki skandal, a celokupne događaje ispratili su svi mediji.

Francuski ''L'Ekip'' koji je prethodnih dana bio u žiži javnosti zbog intervjua koji je odradio sa Novakom Đokovićem u naslovu je napisao ''Đoković lišen Australijan opena'', španska ''Marka'' je konstatovala da će srpski teniser morati da napusti Australiju ''Novak Đoković će biti deportovan: to je zvanična sudska odluka usklađena sa odlukom Vlade Australije'', dok italijanska ''Republika'' u naslovu govori kako je Novak izgubio poslednju bitku, a na turniru ga menja upravo Italijan ''Đoković gubi poslednju bitku. Njegova žalba je odbijena: biće proteran iz Australije. Umesto njega spašen je Italijan Karuzo''

Tu je naravno i britanski ''Dejli Mejl'' koji je već par puta tokom sage u Australiji bio protiv srpskog tenisera, a sada dolazi sa naslovom ''Žalba Novaka Đokovića je odbijena i on će biti deportovan u narednih nekoliko sati: ''Razočarani'' svetski broj jedan biće izbačen sa Australijan opena zbog straha da je postojao rizik za ''antivakserske'' nemire''. Mediji u regionu bili su kratki i samo konstatovali ono što je i sud rekao. Hrvatski ''Index'' je napisao da je Đoković izgubio i da će morati da napusti Australiju, dok je ''Klix'' iz Bosne i Hercegovine napisao da je Australija odlučila da deportuje Novaka Đokovića.

Video: Novaka Đokovića, najboljeg tenisera svih vremena, dovode na saslušanje

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA