Đoković gubi prvo mesto na ATP listi ako ovu dvojicu tenisera budemo gledali u finalu AO

Za Novaka bi najbolje bilo da titulu ne osvoje Medvedev, Zverev ili Nadal

  • 18
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Zbog odluke Suda da ga proteraju iz Australije mogla bi da košta Novaka Đokovića gubitka prvog mesta na ATP listi već krajem meseca - pošto je najboljem svetskom teniseru onemogućeno da brani titulu na Australijan openu!

Đoković trenutno ima 11.015 poena, drugi je Danil Medvedev sa 8.935, dok je Aleksander Zverev treći sa 7.970 i upravo ova dvojica tenisera ne smeju da se sastanu u finalu ukoliko Novak želi da zadrži vodeću poziciju u trci.

Đoković će definitivno izgubiti 2.000 bodova koliko je osvojio prošle godine, dok Medvedev brani finale i 1.200. U slučaju da osvoji Australijan open, dobiće dodatnih 800 i preteći će Noleta na prvom mestu.

Svoju šansu čeka i Zverev, jer iz prošle godine brani samo četvrtinale i 760 bodova. Sa osvajanjem AO dobio bi dodatnih 1.240 poena i na konačnoj listi bi bio bolji od Noleta za 95 bodova.

Zverev i Medvedev su na suprotnoj strani kostura i njihovo finale je sasvim moguće. Podsetimo, Nemac je trebalo da bude potencijalni rival Đokoviću u polufinalu, a na svom putu ima Matea Beretinija i Rafaela Nadala. S druge strane, Medvedevu preti velika opasnost od Stefanosa Cicipasa i Andreja Rubljova.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mirko

    16. januar 2022 | 10:16

    Od prvog dana se znalo kakve će biti posledice po Novaka ali se sve odvijalo po principu "Sudite mu pošteno pa da ga streljamo ".

  • Aaaa

    16. januar 2022 | 10:54

    Neka osvoje njih dvojica, samo da onaj smrda Nadal ne osvoji!

  • Toma M.

    16. januar 2022 | 10:25

    Torturu koju je Novak doživeo i preziveo od Vlade Australije nevidjeno i nezabeleženo je u svetu!?IDeportuju ga kao kriminalca iz Melburna?! Dobuše, mi ćemo, možda,, biti fleksibilniji od njih tamo, pa ćemo,, turistički,, otkazati boravak njihovom ambasadoru u Beogradu!?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA