Oglasio se Tenis Australija posle deportacije Novaka: "Radujemo se uzbudljivom AO"

Potvrdili su i ko menja Novaka na turniru

  • 17
Novak Đoković, šampion Australijan opena

Foto: Tanjug/AP

Odluka da Novak Đoković napusti Australiju i samim tim bude sprečen da nastupi na Australijan openu je zvanična i srpski teniser će se u 12.30 po našem vremenu zaputiti u Dubai, odakle je i stigao u Melburn. Nakon duge sage oglasio se i Tenis Australija kratkim saopštenjem.

U saopštenju je navedeno kako organizatori prvog Gren slema u sezoni poštuju odluke Federalnog suda, navedeno je ko će zameniti Đokovića uz poruku za učesnike Australijan opena.

- Tenis Australija poštuje odluke Federalnog suda. Po pravilima Gren slem turnira, pozicija prvog nosioca biće popunjena ''laki luzerom''. Ažuriran raspored za ponedeljak možete videti na sajtu. Radujemo se takmičarskom i uzbudljivom Australijan openu 2022 i želimo svim učesnicima puno sreće - piše u saopštenju.

Đokovića će u žrebu zameniti Italijan Sebastijan Karuzo i on će biti rival Miomiru Kecmanoviću u prvoj rundi.

 

Video: Nose ikone, vijore se srpske, australijske i turske zastave: Narodni protest u Melburnu za Novaka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Xyz

    16. januar 2022 | 10:53

    Laki luzer kao prvi nosilac .. decko imas otvoren put do polufinala 🤗😂 Steta sto im je turnir u startu osudjen na propast . Uzdravlje

  • Putin R.S

    16. januar 2022 | 11:22

    Gde su nasi teniseri da bojkotuju?? Novak dobar samo kada treba finansijski i materijalno da pomogne, jel da?? Samo tada je Nole dobar?? Bravo za vas koji ste ostali i koji se ni jednog trenutka niste oglasili i podrzali Novaka, bravo,!! Svaka cast i za "svaku pohvalu" ste.!! Imace fasista Djilas i njegovo drustvo sta da slavi.

  • svasta

    16. januar 2022 | 11:00

    Raduju se uzbudljivom turniru jer sada moze svako da osvoji, odnosno sada su sigurno da nece Nole!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA