≫ 

ATP se oglasio zbog deportacije Đokovića: Posle svega, ovakve reči saosećanja nismo očekivali

Poštuju odluku Suda, ali ističu da je tenis taj koji je izgubio

  • 35
Novak Đoković

Foto: AP/Tanjug

Posle Tenis Australije, koji je poručio da poštuju odluek federalnog suda u slučaju deportacije Novaka Đokovića, nešto slično je saopštenjem istakla i Asocijacija profesionalnih tenisera (ATP)!

Doduše, ATP je u ovom slučaju istakao saosećanje sa Novakom čija žalba o deportaciji nije prihvaćena i koji će oko 12.30 časova po srednjeevropskom vremenu napustiti Australiju. Podsetimo, tokom ovog slučaja baš i nisu bili uz Noleta.

- Današnja odluka da se podrži ukidanje australijske vize Novaku Đokoviću označava kraj niza događaja za kojim se duboko žali. Na klraju krajeva, odluke zakonskih vlasti u vezi sa pitanjima javnog zdravlja se moraju poštovati. Potrebno je više vremena da se sagledaju činjenice i izvuku pouke iz ove situacije.

 

- Bez obzira na to kako je do ovoga došlo, Novak je jedan od najvećih šampiona našeg sporta i njegovo odsustvo sa AO je gubitak za igru. Znamo koliko su poslednji dani bili turbulentni za Novaka i koliko je želeo da odbrani titulu u Melburnu. Želimo mu sve najbolje i radujemo se što ćemo ga uskoro videti na terenu. ATP i dalje snažno preporučuje vakcinaciju svim igračima.

Đoković bi krajem januara mogao da izgubi prvo mesto na ATP listi ukoliko u finalu AO budemo gledali Danila Medvedeva i Aleksandera Zvereva, odnosno ako jedan od njih dvojice trijumfuje u Melburnu.

Video: Snimak izlaska Novaka Đokovića iz karantina: Horda novinara ga juri u stopu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Komita

    16. januar 2022 | 11:24

    Bednici !!! Znamo zasto je moralo tako biti, jer nije anglo-saksonac, jer nije od vase vise rase, jer nije iz elitistickih sila, jer se nije pokorio fajzeru koji mora da ubira kajmak (i kinez i rus ne pije vodu), samo napred ali verujem u onu da mozda mozete sada sta hocete ali necete moci do kada hocete

  • Mlj1228

    16. januar 2022 | 11:53

    To mu je hvala što je novčano pomagao nastradale u požarima, a od tog je i australiska vlada imala koristi, jer nije iskeširala iz budžeta! Sad mu se zahvaljuju stim što treba on njima da da još 500000 dolara za suđenje???!!!... stvarno su fašisti!!!!!!

  • Lola

    16. januar 2022 | 12:18

    Dosta vise o preporukama o vakcinaciji!! DOSTA! Svako je gospodar svog tela . Novace ti si nasa zvezda vodilja , istinska zvezda i veliki covek. Svim srcem i dusom ali i stavovovima po pitanju vakcine smo sa tobom!!! Sampione , glavu gore i cekamo te u Srbiji!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA