≫ 

Dosije Cicipas: Kako je antivakser koji "beži" u WC ostavio Novaka na cedilu?

Umesto podrške, u teškim momentima za najboljeg tenisera sveta, stigla je osuda grčkog tenisera

  • 45
Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Kada je nekome teško, tek tada vidi ko su mu pravi prijatelji, a ko su oni lažni, ili bolje rečeno, ko su mu neprijatelji. Takvu šansu da sazna pravo lice svojih kolega dobio je i Novak Đoković ovog januara u Australiji, kada je na primerima Nika Kirjosa i Endija Marija mogao da vidi ko mu je zapravo prijatelj, ali sa druge strane na primeru Stefanosa Cicipasa ko to nije.

Stefanos Cicipas je tokom 2021. godine bio mnogo puta napadnut od strane kolega, medija i navijača zbog svojih dugih pauza za odlazak u toalet. Onaj koji je stao u njegovu odbranu jeste upravo Novak Đoković, i to pruživši direktnu poruku podrške Grku, ne uvijajući reči u ''celofan''.

- Moram da stanem uz Stefanosa Cicipasa. Mislim da ne radi ništa pogrešno. Podržavam ga. Pravila nisu jasna, naravno da može da se diskutuje o tome i svi to vide na drugačiji način. Moram da kažem jer je ovo bila vruća tema prethodnih nedelja. Mislim da nije zaslužio toliko napada koliko je dobio od medija i svih ostalih. Tako da - podrška za Stefanosa - rekao je Novak Đoković nakon polufinalne pobede na Ju-Es Openu nad Aleksandrom Zverevim.

Da se dobro dobrim vraća nije baš uvek slučaj, to je na svojoj koži osetio najbolji teniser sveta. Kada mu je podrška kolega bila preko potrebna, od velike većina je izostala. I ne samo da je izostala podrška, nego su krenuli i napadi. Cicipas je istakao da su protokoli za ulazak u Australiju i igranje na Australijan openu bili jasni, ali da pojedinci, misleći na Novaka, igraju po svojim pravilima, praveći većinu igrača budalama.

Stefanos Cicipas

Printskrin: Youtube/Australian Open TV

- Čini se da ne igraju svi po pravilima. Mali procenat izgleda bira svoj put, čineći da većina izgleda kao budale ili tako nešto. Naročito nakon što je ATP objavio kriterijum za ulazak u zemlju. Niko nije mislio da može da dođe nevakcinisan i da ne prati protokole koje su mi dati. Ja sam odlučio da odem i da budem 100 odsto spreman. Novak je otišao na drugu stranu. Ne znači to da je moj put ispravan, a da njegov nije - rekao je Cicipas, pa potom dodao:

- Jedan način je da svaki igrač prati pravila, a statistika kaže da je 98 odsto igrača vakcinisano. Jedan put je da pratite protokole i da budete vakcinisani i spremni da se takmičite, a drugi je ovaj koji biraju neki drugi, koji nije po pravilima - rekao je grčki teniser.

Cicipas je očigledno svoje pravo lice vešto skrivao, pošto je u prošlosti umeo da uputi lepe reči prema Novaku. Tako je jednom prilikom rekao kako ''Velika trojka'' ne postoji, već da postoji samo jedan veliki igrač, a to je Đoković.

- Velika trojka ne postoji, postoji jedan veliki igrač - Novak Đoković. On je i dalje najbolji na svetu - rekao je Cicipas u intervjuu za nemački ''Bild''.

Rolan Garos, Novak Đoković, Stefanos Cicipas

Foto: Tanjug/AP

Kada je u pitanju vakcinacija, grčki teniser je imao zanimljiv stav avgusta prošle godine. On je tada naveo da je vakcina i dalje neispitana, kao i da ima neželjena dejstva, pa ne vidi razlog zašto bi je uopšte i primio, osim ako to ne postane obaveza kako bi mogao da se neometano takmiči na turnirima. Tada je na njegov komentar repliku imao i portparol Vlade Grčke, koji je rekao da Cicipas nema dovoljno znanja kako bi mogao da donese pravilan sud o kvalitetu vakcina protiv korona virusa.

Sada, kada je Novak Đoković dobio sve potrebne papire za učešće na Australijan openu i pored toga što nije vakcinisan, a zatim mu je viza ukinuta, i to u dva navrata, podršku nije dobio od Cicipasa. Zašto je to tako ostaje pravo pitanje, ali je moguće i da je jedan od razloga šansa koju je grčki teniser video za osvajanje titule u izostanku srpskog tenisera sa prvog Gren slema u sezoni.

Svakako, ovo je bio jako "nizak" udarac, možda i najniži koji je Stefanos Cicipas mogao da zada najboljem teniseru na planeti.

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Naj

    16. januar 2022 | 17:50

    Najveca zabluda ja da su nam Grci prijatelji!

  • Tatjana

    16. januar 2022 | 17:57

    On je mali covek u dusi. Mogao je da se proslavi time sto je uz Novaka . Kolo srece se okrece. Setice se on svog kukavicluka .Nole je covek sa dusom . Nole je najbolji teniser i to smeta.

  • Nenad

    16. januar 2022 | 17:51

    Svi su oni velike pi...e,gledaju samo svoj interes ali nema veze sada Novak tačno može da vidi ko i kako diše i razmišlja zapamtice on sve ovo samo polako.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA