≫ 

Srbi polovični na startu AO: Lajoviću pripala drama posle 5 setova, Đere prokockao ogromnu priliku

Imao je priliku i Laslo Đere, ali...

  • 4
Dušan Lajović

Foto: Tanjug/AP

Zvanično je počeo Australijan open, gde su odigrani prvi mečevi. Od srpskih tenisera koji su se našli na terenu, Laslo Đere je poražen od Denisa Šapovalova (3:1), iako je imao sjajnu priliku za bolji rezultat, dok je Dušan Lajović slavio protiv Martona Fucoviča (3:2).

Nisu loše Srbi startovali u Australiji, tačnije, cela situacija oko Novaka Đokovića nije uzela previše maha među našim teniserima, već štaviše, čini se kao da je motivisala domaće tenisere.

Prvi na teren od naših su izašli Laslo Đere protiv Denisa Šapovalova, odnosno Dušan Lajović protiv Martona Fucoviča.

Đere je protiv Šapovalova, odnosno 14. nosioca, pokazao zube već od samog starta, gde je već u prvom gemu napravio brejk. Srbin je taj brejk čuvao sve do 10. gema, kada je i servirao za set.

Šapovalov je uspeo da spasi dve set lopta, vratio se i okrenuo rezultat u svoju korist. Drugi set je bio znatno drugačiji, Kanađanin je napravio brejk i to je bilo dovoljno da se privede set u njegovu korist.

Konačno, u trećem setu, Đere je opet zaigrao fantastično, napravio je brejk na samom početku, ali je ovoga puta isti i sačuvao, pa je slavio sa 6:3, što ih je odvelo u četvrti set.

U četvrtom setu, Đere je izgubio svoj servis u šestom gemu, ipak, u devetom je uspeo da vratio brejk. Izjednačio je na 5:5, a potom je i napravio brejk za 6:5. Imao je Srbin svoj servis za set, ali... Koncentracija je ponovo pala, Šapovalov je to iskoristio i na kraju je slavio u taj-brejku sa 7:6.

Laslo Đere, Australijan Open

Foto: Tanjug / AP

Drugi Srbin koji je izašao na teren, Dušan Lajović, uspeo je da napravi malo iznenađenje i savlada Martona Fucoviča sa 3:2, posle ogromne borbe.

Lajović je u prvom setu napravio dva brejka i veoma lako je slavio sa 6:3, da bi istom merom Mađar uzvratio u drugom setu, gde je napravio jedan brejk i sačuvao je prednost do kraja, gde je slavio sa 6:4.

Nakon izgubljenog drugog seta, Lajović je zaigrao vanserijski i treći set je dobio sa čak 6:1, gde je napravio ponovo dva brejka. 

Mađar se takođe nije predavao, već u četvrtom setu, ponovo je uzvratio, napravio je brejk na početku, potom je Srbin uzvratio, da bi konačno odluka pala u taj-brejku, gde je Srbin poklekao.

Konačni peti set je bio preslikana situacija iz trećeg. Lajović pravi dva brza brejka, ostvaruje prednost od 5:0 u gemovima i tu je već sve bilo rešeno. Fucovič je uspeo da uzme gem na svoj servis, ali protiv servisa Dušana Lajovića nije ništa mogao i tu je i kraj meča - 6:1.

U narednom kolu, Dušan Lajović će igrati protiv Karlosa Alkaraza iz Španije.

Dušan Lajović, ATP kup

Foto: AP/Tanjug

Video: Moćno i beskompromisno: Ovako je Srbija pobedila Špance u finalu ATP kupa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    17. januar 2022 | 06:40

    Ne trebate o njima ni slovo da napisete. Znamo da su u pitanju pare, ali bi im Novak kao i mnogo puta nadoknadio da su se povukli iz solidarnosti sa njim, ili uputili podrsku.

  • Rakoč

    17. januar 2022 | 06:33

    Zašto niste podržali Noleta, i u znak podrške napustili AO?

  • Nenad

    17. januar 2022 | 08:51

    Eh da su složni i oni da su seli sa Novakom u avion.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA