Nadal rutinski do drugog kola, Beretini uz malo muke

Jedno od najvećih iznenađenja dana priredio Sebastijan Korda

  • 9
Rafael Nadal, Australijan open

Foto: Tanjug / AP

Španski teniser Rafael Nadal savladao je Amerikanca Markosa Girona sa 3:0, po setovima 6:1, 6:4, 6:2.

Nije Nadal imao problema ni u jednom setu. U prvom je napravio dva brejka, u drugom je već u prvom gemu oduzeo servis rivalu, dok je u trećem ponovo oduzeo servis rivalu dva puta.

Bitna činjenica za španskog tenisera jeste da je na terenu proveo manje od dva sata, što će mu posebno značiti ukoliko stigne do završnice turnira. Ipak, već u sledećem kolu bi mogao da ima problema jer se očekuje da za protivnika ima Tanasija Kokinakisa koji treba da savlada Janika Hanfmana u prvoj rundi. Australijanac je u dobroj formi, prethodne sedmice je osvojio tunir u Adelejdu i očekuje se da sigurno prođe u drugo kolo, a onda pred Nadalom ne bi bio lak posao.

 

Za razliku od Nadala, italijanski teniser Mateo Beretini imao je malo problema u prvom kolu protiv Brendona Nakašime kog je dobio nakon preokreta rezultatom 3:1.

Američki teniser japanskog porekla je osvojio prvi set rezultatom 6:4, ali je Beretini odmah uzvratio i drugi deo igre rešio u svoju korist rezultatom 6:2. Treći set doneo je veliku neizvesnost, a sve se odlučivalo u taj-brejku. Beretini je poveo sa 5:0, ali se Nakašima vratio i pri rezultatu 6:5 za Italijana servirao je za opstanak u setu, ali nije uspeo u tome. U trećem setu Beretiniju je bio dovoljan jedan brejk da bi rutinski osvojio taj deo igre.

Jedno od najvećih iznenađenja prvog dana priredio nam je Sebastijan Korda koji je rezultatom 3:0 izbacio 12. nosioca Kamerona Norija.

Korda, koji je prethodne sedmice dobio pozitivan test na korona virus i zato propustio turnir u Adelejdu, odigrao je neverovatan meč i može se reći deklasirao britanskog tenisera. Po setovima 6:3, 6:0, 6:4.

Gael Monfis je u tri seta bio bolji od Federika Korije, dok je maksimalan bio i Karlos Alkaraz koji je savladao Alehandra Tabila.

Video: Nadal o Đokoviću: Žao mi ga je, ali mesecima je znao koji su uslovi! Sam je doneo odluku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA