≫ 

Evo šta je Toma Fila poručio Đokoviću i na koji sledeći pravni potez ga savetuje

- Prema Novaku Đokoviću vlasti su se ophodile kao da je gumenim čamcem iz Afrike ušao u Australiju, pa su ga 11 dana držali u zatvoru, kaže Fila.

Toma Fila, Novak Đoković Foto: Tanjug/AP, Marko Jovanović

U slučaju Novaka Đokovića Australija je kao država pokazala svoj sadizam, tvrdi za Telegraf.rs Toma Fila, advokat.

Prema Filinim rečima, Novak ne bi otišao na turnir da mu nisu dali vizu.

- Oni su ga pozvali i imao je vizu za ulazak u zemlju. Koliki su sadisti pokazuje to da su ga 11 dana držali u hotelu koji služi kao zatvor i oduzeli mu telefon. Prema njemu su se ophodili kao da je migrant koji je gumenim čamcem iz Afrike doplivao u Australiju - ogorčeno kaže Fila i dodaje da je za sve to vreme naš teniser morao da angažuje advokate po službenoj dužnosti i da za njih izdvoji pozamašnu svotu novca - 500.000 evra. U tu cifru nije uračunat njegov pravni tim.

- Novaku i njegovom timu  bih savetovao da ulože žalbu na presudu jer ni jedna odluka nije jednostepena. Plašim se da će Novaka sprečiti da učestvuje i na Vimbldonom i Rolan Garosu - kaže Fila.

Prema njegovim rečima, vlasti u Australiji su svoj sadizam prema Novaku su pokazali iz dva razloga zbog narednih izbora, ali i ogromnog broja zaraženih.

- Mislim da je u pitanju neka bogatija i veća država ne bi se tako ophodili prema teniseru poput Novaka - zaključio je Fila.

Novak je inače posle 11 dana pravog pakla u Australiji stigao u Beograd. Na aerodromu ga je čekao veliki broj navijača i medija, ali se Novak nije pojavio pred njima, već je u pratnji brata Đorđa otišao do svog stana na Novom Beogradu u naselju "West 65".

(Telegraf. rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • BATA

    17. januar 2022 | 13:20

    Novak tamo nije otisao sam.Pozvan je od AO i imao je vazecu vizu i sva druge papire .Svecka zdravstvena organizacija je samo preporucila vakcinaciju koja nije obavezna.Ni u Australiji zakonom nije obavezna vakcinacija. Zato treba da ih tuzi za maltretiranje i da neodustaje .

  • Ezra

    17. januar 2022 | 11:24

    Ma preko novaka, skrenuli paznju sa kraljicinog sina, silovatelja,

  • Dragoljub

    17. januar 2022 | 11:43

    Treba da ih tuži za maltretiranje a ne da se žali. I da im dobre pare uzme!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA