Pojavio se dosad najgori napad na Novaka: Nazvao ga budalom, pominjao 1999. godinu u Srbiji!

Ovakvo nešto dosad nije viđeno

  • 29
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Novak Đoković je na svom putu za Beograd, proveo je skoro dve nedelje u zatočeništvu Australije, bio je tretiran poput kriminalca, iako je čovek koji je to najmanje zaslužio. Odoleo je svim napadima, ali najnoviji od strane Pita Šmigela je prevršio svaku meru.

Šmigel je napisao nekakvu vrstu pisma, koju je objavio australijski portal "Ejdž"(The Age). On je žustro isprozivao i iskritikovao Novaka Đokovića, nazvavši ga "antivakserom", glupanom... Međutim, takođe je pomenuo i 1999. godinu, koja u srpskom narodu budi bolna sećanja.

Skandalozno pismo Pita Šmigela prenosimo u celosti, i slobodno se može reći, ovakav skandal nije skoro viđen u svetu sporta. A takođe je i pravo pitanje, kako je nešto ovakvo uopšte moglo da dospe u medije?

- Dragi Novače,

Mi znamo (i ti znaš) da si odličan teniser. Pa, kad budeš čitao ovo, znaj da se ne radi o tome. Iskoristiću citat iz jednog crno-belog filma, uvek ćemo imati Melburn.

Radi se o tome ko si ti kada se ispod tvojih patika od 1000 dolara ne nalazi teren i kada u rukama nemaš svoj reket od 2000 dolara. Radi se o tome ko si izvan linija.

(Stvarno nam je drago što si dobro i što si istvarno "napolju" sad, što si "pedaliran" za Dubai. Ko kaže da su advokati s***e, am?

Nazovi ovo "teška ljubav", Džokeru. Ali, dole u pabovima, uspeli su. Ti si glupan (boofhead).

Glupan (Boofhead) je australijaska reč, pa ti je moram objasniti. To je neko ko je budala, ali to ne shvata.

Kontrirao sam vakcinaciji, ali rekao si drugima da je ne preskaču. Partijao si kao da je u pitanju 1999. godina u Srbiji i da si zaradio Kovid 19 bez majice na sopstvenoj žurci. Dobio si opet i pomislio si da su tvoji dnevni planovi mnogo bitniji nego dečje zdravlje. Samosvest?

Novaks, verovatno znaš da i mi volimo da putujemo, baš. Mi smo oni što obično spavaju na podu aerodroma u Los Anđelesu u trenerci. Bar smo tako radili pre “rone”. Tako da, navikli smo da skupljamo formulare i da ih popunjavamo znaš... Gde si ti bio? U kakvom stanju je tvoja torba? Jesi li varao? Ima li na tvojim najkama blata sa farme u Zimbabveu

Formulari, prijatelju, formulari. Bilo bi lepo da si popunio svoj formular ispravno. Nisi. Dupla greška. Možda bi trebalo da otpustiš nekoga - tvoje advokate, trenere, agente, masere ili tvog oca, koji je pokušao da pokrene treći svetski rat na plećima tvog bekhenda.

Skup podrške Novaku Đokoviću Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Ili možda, ali samo možda, preuzmi odgovornost.

Ali znaš šta? Čak iako nisi mogao da odradiš najjednostavniju papirologiju, bili bismo okej s tim. Mi smo veliki zaljubljenici u vašare.

Bez obzira na to šta su vam rekli "raketni hirurzi" iz Tenis Australije, ipak postoji veoma razumno pravilo, bar prema nama.

Nema uboda, nema igre.

Nisi primio ubod, zato što misliš da ti ne treba, jer živiš luksuznim životom, jer si... Novak.

Možda nisi znao pre, gospodine "potencijalni najbolji ikad". Možda i znaš. Preko 90 odsto nas je vakcinisano, čak iako to ne voli. Naš lokdaun svetskih razmera, naši političari, bili smo odvojeni od onih koje volimo, činilo se da su godine. Svakog dana, mi smo skenirali QR kodove, radili PCR testove, pokušavali smo da uradimo pravu stvar za druge. Jer to smo mi.

Bez obzira da li je bilo 01h posle ponoći na aerodromu ili u našem prvoklasnom sudskom sistemu, uprkos lukavstvu vašeg PR menadžera, prepoznali smo da ne poštujete to. Naš prag tolerancije prema glupanima je veoma nizak trenutno. Izvini zbog toga, ali nisi sebi mogao previše.

Nemoj dopustiti sebi da te udare vrata tvog leta prvom klasom kada budeš odlazio. Poslaćemo ti poruku kada se bude održavalo finale Australijan opena.

Potpisano,

Mnogo iznerviranih Australijanaca.

Video: Novakovo ime zasijalo na kuli Beograd: Srbija čeka da dođe iz daleka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 💯jko™

    17. januar 2022 | 12:30

    Eto, čovek jednim pismom opisao 99% Australijanaca i sva njihova genetska nasleđa. Čudi me samo kako je Novak tako naivno upao u njihovu mišolovku. Na žalost tu nije kraj jer i njihovi rođaci po poreklu nisu ništa bolji. Gotovo sam siguran da mu neće dozvoliti ni Vimbldon ni US open, a evo i Francuzi preko noći promeniše pravila.

  • Mrmot

    17. januar 2022 | 12:19

    Hocete li vise proterati ambasadora????? Ako je vakcina nesto donela to jesigurno zlo jer ocigledno menja svest!!! Nemam nista proti vakcina ali potpuno su poludeli

  • Miško

    17. januar 2022 | 12:17

    Vidi lave super je to što ste se navikli na mere to će vam biti svakodnevnica jer ovome nema kraja. Sportski pozdrav

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA