Nećete verovati kako se Australijanci "peru" za Novakovu vizu: "Kriv je kompjuter"

Niko ne želi da preuzme odgovornost

  • 8
Novak Đoković, trening, Australijan open 2022, Melburn Foto: AP/Tanjug

Nakon 11 dana provedenih u Australiji Novak Đoković uskoro stiže u Srbiju, a i dalje je njegov ulazak u tu zemlju tema broj 1 u Australiji. Najnovija debata koja se vodi u Australiji jeste kako je moguće da je Đoković dobio vizu, a da nije pušten u zemlju, a odgovor jednog od australijskih lidera jeste da je to greška kompjutera.

Zamenik premijera države Viktorija Džejms Merlino tražio je odgovor na pitanje ko je dao dozvolu za dobijanje vize Đokoviću, na šta je jedini odgovor koji je dobio bio da je to učinio kompjuter. To je bilo objašnjenje Džoša Fridenburga koji je istakao da kompjuter sam obrađuje sve zahteve za izdavanje viza, jer Australija dobija mnogo zahteva, pa samim tim to ne rade ljudi.

Ministarka unutrašnjih poslova Karen Endruz nije dala odgovor na pitanje Merlinoa, ali je istakla kako izdavanje vize ne garantuje i boravak u Australiji. Premijer Skot Morison je rekao kako ljudi koji dođu u Australiju moraju da poštuju pravila te zemlje, misleći na obaveznu vakcinaciju.

Endruz je okrivila Đokovića zato što nije mogao da dostavi dokumenta o medicinskom izuzeću što je od njega zatraženo nakon što je stigao u Australiju. Ona je rekla da je proces apliciranja za dobijanje medicinskog izuzeća od Tenis Australije bio pun problema. Takođe izjavila je isto što i Morison, da viza ne garantuje ulaz u zemlju, već za to moraju da se ispune određena pravila.

Video: Novakovo ime zasijalo na kuli Beograd: Srbija čeka da dođe iz daleka

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milenko

    17. januar 2022 | 12:35

    Moje iskreno saucesce KENGURIMA sto ih bog kazni s kime ce da zive.

  • Зоран Ковачевић

    17. januar 2022 | 13:07

    Нико не лаже тако добро као енглези.Уствари лажу ови потомци сифилисом заражени курви,убица и сецикеса из енглеске.

  • Branka

    17. januar 2022 | 11:47

    Al vam izgovor svaka vam cast.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA