≫ 

Kecmanović otkrio zašto se srpski teniseri nisu ranije oglasili oko Novaka i žao mu je zbog toga

Srpski teniser ističe da su kolege iz Dejvis kup reprezentacije konstantno bile u kontaktu sa Đokovićem tokom njegove drame u Melburnu

  • 22
Miomir Kecmanović Printskrin: Australian Open TV

Miomir Kecmanović je uspešno započeo Australijan open, pošto je savladao Salvatorea Karuza sa 3:0 u prvom kolu. Upravo je Karuzo uleteo u žreb kao "srećni gubitnik", nakon što je Australija deportovala Novaka Đokovića.

Kecmanović je pre meča najavio da je motivisan da osveti Novaka i da i on i ostali srpski igrači imaju želju da se što bolje pokažu u Australiji.

Obećano je i ispunio u prvom kolu, kao i Dušan Lajović koji je "deportovao" Novakovog hejtera Martona Fučoviča.

Na konferenciji za medije, najviše je bilo reči upravo o Novaku Đokoviću, a Kecmanović je otkrio da su srpski igrači bili konstantno sa njim u kontaktu, i žali što se možda ranije nisu oglasili da mu javno pruže podršku.

Uz Kecmanovića, gest podrške imao je i Lajović, koji je posle meča razvio zastavu sa Novakovim likom, na kojem je bila i poruka za Australiju "Svidelo vam se ili ne, on je najveći svih vremena".

- Podeljena su mišljenja u svlačionici, zato mislim da se ni ne oglašava mnogo ljudi. Mi smo mogli možda više i ranije da se oglasimo, ali jesmo bili uz njega sve vreme, i preko poruka – pružili smo se da mu pružimo koliko podrške mi možemo odavde. Hteo sam da vidim kako je, dopisivali smo se, naravno da ću mu i sada poslati poruku – znam da mu nije lako, treba mu odmora od svega. Uradio je toliko za nas, red je da se mi odužimo koliko je u našoj moći - rekao je Kecmanović na konferenciji za novinare i dodao:

- Znam da ne možemo da uradimo mnogo za njega, ali dajemo sve od sebe da budemo tu za njega, kako bi malo lakše prošao kroz ovaj period. Nije nam bilo lako, ali definitivno je nje u bilo teže. Nisu morali tako da ga izbace, to je užasno, moglo je sve da bude malo drugačije. Ugledam se na njega, on je neverovatan šampion i bilo je teško videti šta mu se dešava, pogotovo što sam se radovao spektaklu, da igram s njim na Rod Lejver areni.

- Definitivno smo razgovarali o tome, nije bilo moguće ne razgovarati o tome. Pokušaćemo da ga osvetimo na neki način i da ga učinimo ponosnim, tužno je što on ne može da igra - zaključio je Kecmanović.

On će u narednom kolu igrati protiv Amerikanca Tomija Pola, koji je bio bolji od Rusa Kukuškina sa 3:0 u prvom kolu.

Video: Pogledajte sletanje i Novakov dolazak u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Madam

    17. januar 2022 | 15:40

    Ispali ste miševi. Što niste bojkotovali turnir?

  • Ćobin

    17. januar 2022 | 18:02

    Svi teniseri iz Srbije prodali su Novaka trebali su bojkovat A O a najviše me razočarali Ana i Jelena.Novak bi se za njih žrtvovao 100 posto i sad se vidi ko je prijatelj a ko neprijatelj.Novače glavu gore tvoj uspjeh niko ti nemože uzet novac mogu al uspjeh nemogu . Nole pozdrav iz Bijeljine.

  • Viril

    17. januar 2022 | 15:41

    Sacuvaj me Boze prijatelja, od neprijatelja cu sam.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA