≫ 

Reakcije Nadala na pitanje o Novaku: Pravio se da ne čuje, smejao se, pa izgovorio "postajem umoran od toga"

Nije mogao Nadal da izbegne pitanje o deportaciji Novaka, iako deluje da počinje da mu smeta

  • 43

Novak Đoković je i dalje nezaobilazno pitanje za gotovo sve tenisere na Australijan openu na konferencijama za medije, pa to pitanje nije zaobišlo ni Rafaela Nadala ponovo.

Nadal je na nekoliko konferencija pričao o Novaku i nije se proslavio odgovorima, pa je u jednom momentu doživeo i prozivanja svojih sunarodnika Španaca zbog nekolegijalnog odnosa.

Ponovo će Nadalovi odgovori izazvati reakcije, ponovo se trudio da bude diplomata, ali je utisak da je ovoga puta donekle ublažio svoj stav, naročito u odnosu na prvu konferenciju.

- Da li verujete da je Novak trebalo da igra Australijan open ove godine? - upitala je novinarka.

- Da li šta? - Nadal je rekao da nije čuo novinarku, zatim je pitao moderatora, a na kraju zamolio novinarku da ponovi pitanje.

- Recite ponovo?

- Da li verujete da je Novak trebalo da igra Australijan open ove godine? Kakvo je vaše mišljenje o tome - ponovila je novinarka.

Nadal je najpre napravio zagonetnu facu, potom se blago nasmešio.

- Ne znam. Inače, postajem prililčno umoran zbog toga. Skoro nedelju dana je prošlo kada je pobedio na prvom suđenju i bilo mu je omogućeno da trenira. Rekao sam da pravda priča i da je to najispravnija stvar. I, ako je pravda rekla da je nejgova viza u redu i da može da igra. Juče je pravda rekla drugačiju stvar. Ja neću nikad biti protiv onoga što pravda kaže.

- Druga stvar je šta je verujem lično. Idealna situacija u svetu sporta je da su najbolji igrač sveta na terenu i da igraju na najvećim događajima. To je bolje za sport, bez sumnje. Da je Novak bio ovde i igrao, to bi bilo bolje za sve. Kao što sam rekao na početku, ja ne mogu da kažem drugu stvar, jer verujem da je stvar sada vrlo jasna.

Drugi novinar ga je kasnije upitao da li će mu nedostajati što nema jednog od najvećih rivala i što je trenutno jedini osvajač Australijan opena koji je u žrebu.

- Uvek sam imao veliko poštovanje i dobar odnos sa mojim rivalima. Verujem da je život bolji kada imate dobar odnos sasvima, posebno u svlačionici, uz neke izuzetke. To je moja filozofija, da budete dobri sa svima, onda ste srećniji. Novak nije bio izuzetak, uvek smo imali sjajan odnos. Iskreno, želim mu sve najbolje, mislim da je situacija bila ludnica. On nije jedini koji je učinio da stvari budu ovako loše u ovom slučaju, ima još odgovornih za ovu užasnu situaciju poslednje dve nedelje. Ali, naravno, on je jedan od dogovornih takođe. Lično, voleo bih da igra ovde. Da li je to fer ili nije, to je druga stvar o kojoj ne želm više da pričam - poručio je Nadal.

Video: Novak stigao do svog stana: Teniskog asa novinari prate na svakom koraku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pobor

    17. januar 2022 | 16:21

    Kako je srecan jer nema Novaka i sigurnog 21 slema i desete australije. Ludilo.

  • Sibin

    17. januar 2022 | 17:58

    Vidi se koliko je inteligentan, 20 god ne moze da savlada engleski jezik, izvestaceni ljakse!!!

  • Lena

    17. januar 2022 | 17:00

    Nadam se i molim se Bogu da ispadneš što pre,neka pobedi bilo ko samo ne ti.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA