≫ 

Čović pričao o Novaku: Nije antivakser, primetio sam jednu neobičnu stvar od strane Tonija Nadala

Prvi čovek crveno-belih izneo zanimljivo zapažanje

  • 14

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović komentarisao je haos kroz koji je nedavno prošao najbolji svetski teniser Novak Đoković u Australiji!

Čović je istakao da smatra da Novak nije antivakser, da je pokazao da je čovek od integriteta, a dotakao se i Tonija Nadala, strica Rafaela Nadala koji juri svoj 21. Grend slem u Melburnu.

- Moram prvo da kažem da je svo ovo velika škola i veliko iskustvo za Novaka i da, po naški rečeno da tako kažem, "kapa dole" jer je pokazao da je čovek od integriteta. To ne bih mogao da kažem za mnoge druge sportiste koji su se utrkivali da se slikaju sa njim, a sad ih nisam nešto primetio da su mu dali javnu podršku - počeo je Čović i dodao:

- Ono što moram da primetim jeste da smo svi upali u neku vrstu kolektivne psihoze. Prvo, Novak nije otišao u Australiju na splavu. Dobio je poziv od AO, zadovoljio je određene uslove, njihove medicinske komisije su to pogledale i dali su mu vizu. Nakon toga ulazimo u ceo scenario i danas kada sam ponovo analizirao dokumentaciju primetio sam jednu neobičnu stvar. Ona jeste bila u našim medijima, ali kada analitički pogledate najava svega ovoga što se desilo Novaku se dogodila od strane Tonija Nadala, strica Rafaela Nadala, koji je on to opisao u kolumni koju redovno piše za španski list "El Pais." On je tada naveo interesantan rečnik... Mislio je da će "Srbin" odustati, da "Balkancu" neće biti dozvoljeno, što pokazuje kakvo oni razmišljanje imaju o nama. A kda na to dodate ono što je tužilac rekao, da mi nemamo dovoljnu stopu vakcine, onda na neki način možete da zaključite da nas smatraju ljudima nižeg reda. To važi za ceo Balkan.

Nastavio je Čović da govori o ovoj temi.

- Da se razumemo, ja nisam antivakser. Ne mislim ni da je Novak antivakser. Ali napravljeno je kolektivno ludilo po sistemu da svako ko uđe u zaštitu i razume ovo na drugi način šta se dogodilo Novaku bude proglašavan antivakserom. Ja nisam ni za kakav lokdaun, a što se tiče vakcine njena delotvornost postoji. Kao i neke kontroverze oko nje. Ta Australija, gde je vakcinisano oko 95 odsto ljudi, beleži svaki dan novih zaraženih 170.000.  Vakcinacija ne sme da bude na silu i pod represijom osim ako se ne radi o velikom profitu.  Ponavljam još jednom, Novaku svaka čast! On je simbol slobodnog sveta i sada ga treba pustiti da se odmori i dobro razmisli o narednim koracima - rekao je, između ostalog, prvi čovek Zvezde.

Video: Pogledajte sletanje i Novakov dolazak u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Beograd

    17. januar 2022 | 17:53

    Mnogi novinari levicarskog "El Paisa" su iz Bosne, Hrvatske, Kosovski Albanci pa zato toliko mrznje prema Novaku.

  • Ljubiša

    17. januar 2022 | 19:37

    Čović je apsolutno u pravu, Toni Nadal je ovo najavio. Da je izneo principijelan stav govorio bi u mnozini ali je on odmah apistrofirao Novaka i time se odao da je sve planirano. To potvrdjuje i činjenica da mu je Australija prvo dala medicinsko izuzeće i vizu a zatim me je oduzeli. Inača jasno je kao dan da moćnici ili zlikovci ne mogu da prihvate da najbolji teniser svih vremena bude neko ko ne pripada njima. Setite se samo koliko su plasmana za medalje oduzimali mnogim spirtistima i dodeljivali svojim. Posle protoka dvadesetak godina oni su to i priznavali. Uostalom, svi spirtisti podlezu antidoping kobtroli a njihovi ne. Kakav protekcionizam i bandidizam.

  • Mmm

    17. januar 2022 | 22:17

    Pokusala sam da pratim vesti o ovom virusu,ali nigde nisam procitala da je Novak konkretno rekao da je protiv vakcine.Cini mi se da je rekao da za sada ne zeli da ga prisiljavaju i da vakcina bude uslov za ucesce na turnirima.Mozda ne bi bilo lose da novinari prestanu da ga nazivaju anti vakserom i prave mu jos vece probleme. Inace mislim da je Covic u pravu za T Nadala posebno imajuci u vidu i danasnju Rafinu izjavu posle meca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA