Saopštenje glavnog Novakovog sponzora koje zabrinjava: "Kontaktiraćemo ga što je pre moguće"

Đoković godišnje od sponzora dobija 30 miliona dolara

  • 59
Novak Đoković

Foto: Tanjug / AP

Ne samo što bi zbog deportacije iz Australije mogao da ostane bez pozicije najboljeg tenisera sveta, već bi Novak Đoković mogao lako da snosi i ozbiljne finansijske posledice kada je reč o sponzorima.

Naime, Đoković već dugo nosi opremu marke "Lakost" i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno obnovljen. Međutim, posle cirkusa u Melburnu i neslavnog kraja za Đokovića, poznata kompanija se oglasila i najavila razgovore sa prvim reketom sveta.

Tehnički sponzor Novaka Đokovića, sa kojim ima ugovor do 2025. godine, nije otkrio mnogo detalja u saopštenju, niti mu je pružio podršku.

- Australijske vlasti su poništile vizu Novaka Đokovića. Kao rezultat toga - neće moći da učestvuje na Australijan openu. Što je pre moguće stupićemo u kontakt sa Novakom Đokovićem kako bismo se osvrnuli na stvari koje su se desile dok je bio Australiji - napisali su u saopštenju iz firme "Lakost" i svima poželeli dobar turnir.

Novaku ugovor sa "Lakostom", sa kojim sarađuje od 2017. godine, donosi ozbiljnu svotu novca na godišnjem nivou, a u 2021. godini je prema pisanju "Forbsa", od sponzora zaradio 30 miliona dolara.

Đoković je ugovor sa "Lakostom" produžio u avgustu prošle godine i on je trebalo da važi do 2025, a srpski teniser da zaradi 40 miliona evra, pišu svetski mediji.

“Pežo” i “Ublo”, preostala dva najveća sponzora Novaka Đokovića, za sada se nisu oglašavala.

Video: Ti si naš šampion Novače: Grmi aerodrom Nikola Tesla od pesme navijača Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Новак Ђоковић.

    17. januar 2022 | 19:55

    Ок, хвала на саветима-вакцинисаћу се са Синофармом или Спутњиком., и шта онда:опет не могу да играм Аустралију, Париз, Лондон и Њујорк јер те вакцине политика не признаје.Није ли то фашизам??? хвала💗

  • Армаггедон

    17. januar 2022 | 18:49

    Мислим да има прост избор пред собом ,или да се вакцинише или да заврши каријеру . Цео свет је упао у хистерију око вакцина и џаба све. Ово ће бити смешно за пар година ,сви ћемо се чудити како смо ово све дозволили. То је доказ да цело човечанство слабо користи мозак .

  • Taxista

    17. januar 2022 | 19:52

    Zar ste već zaboravili onih 5 fudbalera što su umrli na terenu, a svi bili vakcinisani i sve to u roku od 10-ak dana. Jel pratite NBA, el, Aba i druge koš.lige, pa tamo nemože da se odigra ni pola kola od kovid bolesnih, a skoro 100% vakcinisanih. I na kraju AO B. Tomić, N. Kirjos zaraženi na terenu, a Nadal došao sa koronom. Samo prokleto loš čovek neće to da vidi i da da negativan komentar.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA