≫ 

Krajinović završio učešće na AO, jedva je pozdravio rivala zbog jednog poteza u 3. setu

Srbin u tri seta poražen od Švarcmana

  • 6
Filip KRajinović Foto: AP/Tanjug

Srpski teniser Filip Krajinović završio je svoje učešće na ovogodišnjem Australijan openu već u prvom kolu, pošto je u tri seta poražen od Dijega Švarcmana rezultatom 6:4, 6:4, 7:5!

Meč je trajao nešto manje od dva i po sata, a nijedan od pomenutih tenisera ga nije dobro otvorio s obzirom na to da smo videli tri uvodna brejka. Nažalost, Krajinovič je bio taj koji je dva puta izgubio servis i Argentinac je vodio sa 3:1.

Svoju šansu da se vrati u igru Srbin nije iskoristio u 8. gemu u kom je imao čak dve brejk lopte, zatim je psihološki pao i dozvolkio rivalu da mu još jednom oduzme servis i reši prvi set posle 43 minuta igre - 6:3.

Krajinović je i na početku drugog seta imao dve brejk šanse koje nije iskoristio, da bi izgubio servis u najgorem mogućem trenutku - pri rezultatu 4:3 za Argentinca. Ipak, uspeo je da napravi ribrejk i smanji na 5:4, a zatim opet loše odservira i izgubi set brejkom - 6:4.

Neiznuđene greške su bile to što je mučilo Srbina u ovom duelu, pošto ih je na kraju imao čak 53. A koliko nije servirao dobro govori i podatak da je Švarcna sa riternom osvojio 46 odsto poena.

Krajinović je svoju šansu da se izvuče imao u trećem setu, u kom je bio i ljut na Švarcmana zbog medicinskog tajm-auta. Vodio je Argentinac sa 5:3 i servirao je za pobedu, ali je Srbin vratio brejk i smanjio na 5:4, Tada se Švarcman uhvatio za koleno, tražio je pomenuti medicinski tajm-aut govoreći da ne može da stoji.

Posle nekoliko minuta se vratio na teren i zaigrao kao nov, mada je gem na Filipov servis izgubio. Međutim, odservirao je za 6:5, potom uzeo brejk i tako šesti put uzastopno prošao u 2. kolo AO gde će ga čekati Kris O'Konel.

Zanimljivo, Švarcman se našem teniseru izvinjavao na kraju meča zbogovog medicinskog tajm-auta, dok mu je Krajinović jedva pružio ruku.

Video: Pogledajte sletanje i Novakov dolazak u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milena

    18. januar 2022 | 07:19

    Bolje da nije ni igrao vec da je bojkotovao tu smejuriju od turnira.

  • Slavko

    18. januar 2022 | 05:28

    Svako ko nije bojkotovao AO imaće istu sudbinu, ispadanje

  • Darko Nikolic

    18. januar 2022 | 09:46

    sad ce da mu bude izgovor da je ovo bio boykot

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA