Endi Mari defanzivom dobio dramu posle 5 setova, pogledajte 2 neverovatna poteza

Maratonski meč za Britanca već u prvom kolu

  • 3
Endi Mari Foto: Tanjug / AP

Nekada najbolji teniser sveta Endi Mari plasirao se u drugo kolo Australijan opena nakon pobede nad Nikolozom Basilašvilija posle pet setova (6:1, 3:6, 6:4, 6:7, 6:4).

Ono što je možda i najzanimljivije u ovom meču bio je odnos vinera i neiznuđenih grešaka kod obojice. Poznato je da Mari nije neko ko će da napadne svaku lopticu, štaviše uglavnom je on taj koji pokušava da iz defanzive osvaja poene, a to govori i statistika. Basilašvili je svojim udarcima završio čak 168 poena, dok je Mari završio 103 poena manje.

Neverovatno zvuči kada se kaže da je Basilašvili napravio čak 53 neiznuđen3 greške više od Marija, a da je ipak osvojio dva seta. Ipak kada se pogleda odnos vinera i vidi da je Gruzijac napravio 44 direktnih poena više, jasno je kako se održao u meču.

Kroz čitavu karijeru Endi Mari poznat je kao odličan defanzivac, jedan od najboljih na turu, i čovek za kog izgubljeni poen ne postoji. Iako je dosta propatio zbog povreda, pogotovo zbog problema sa kukom, i dalje kod njega postoji isti onaj žar koji ga tera da trči za svakom lopticom.

Endi Mari Foto: Tanjug / AP

Jedan od najboljih primera za to viđen je pri rezultatu 2:2 u trećem setu Mari nas je podsetio na dane kada je bio u vrhuncu forme, kada jednostavno nije bilo moguće probiti ga. Nikoloz Basilašvili je napadao, ali prosto britanski teniser se tako branio da je naterao Gruzijca da napravi grešku. Međutim iako teniseri uglavnom nateraju protivnika da naprave iznuđenu grešku, Mari je svog rivala naterao na neiznuđenu.

Čudno zvuči kada se pročita da je neko nateran na neiznuđenu grešku, ali jednostavno je to tako. Basilašviliju je falilo strpljenje, a delovalo je da na svaki njegov udarac Mari ima odgovor. U jednom trenutku Britanac se čak našao na zemlji, ali je uspeo da se brzo podigne, lobom neutrališe prednost koju je Gruzijac stekao i na kraju.

Video: Časna izjava Endija Marija o Novaku, njegovom drugu iz detinjstva: Neću da ga šutiram dok je na podu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Realista

    18. januar 2022 | 09:35

    Iskreno želim da Kirjos ili Marej osvoje.

  • Deda Nole

    18. januar 2022 | 09:37

    Kapa dole za velikog sampiona,igraca i nadasve COVEKA koji misli svojom glavom.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA