Ema Radukanu započela Australijan open pobedom nad bivšom Gren slem šampionkom

Mlada nada svetskog tenisa pružila fantastičnu igru u prvom i trećem setu

  • 0
Ema Radukanu

Foto: Tanjug / AP

Britanska teniserka Ema Radukanu savladala je američku igračicu Sloun Stivens rezultatom 2:1, po setovima 6:0, 2:6, 6:1.

Radukanu je prvi set rešila u svoju korist na impresivan način. Za samo 17 minuta igre nije dozvolila protivnici niti jedan viner, dok ih je ona napravila sedam. U tom delu meča igra osvajačice Ju-Es opena je podsećala baš na partije kakve je pružala u Njujorku.

Nakon 17 minuta tenisa u prvom setu, samo prvi gem u drugom setu je trajao 11 minuta. Stivens je uspela da oduzme servis Emi, a onda i da osvoji set rezultatom 6:2. Tada se činilo da je prednost, pre svega psihološka, na strani iskusnije teniserke, ali se to ispostavilo netačnim.

Radukanu je u trećem setu zaigrala slično kao u prvom i brzo došla do nedostižne prednosti od 5:0. Sve što je mogla da uradi Stivens u trećem setu jeste da se upiše na semaforu. Britanska teniserka će u narednoj rundi za protivnicu imati crnogorsku predstavnicu Danku Kovinić koja je u tri seta savladala korejku Jang.

 

Na teren je danas izašla i druga nositeljka Arina Sabalenka koja je tek posle preokreta savladala domaću teniserku Storm Sanders (5:7, 6:3, 6:2). Osim nje uspešne su bile i Garbinj Muguruza, Simona Halep, Iga Švjontek i Anet Kontavejt koje su svoje rivalke savladale maksimalnim rezultatom.

Iznenađenje drugog dana u konkurenciji dama predstavlja eliminacija Petre Kvitove koja je u dva seta poražena od Sorane Kirstee, kao i poraz bivše šampionke Anđelik Kerber od Kaje Kanepi.

Video: Novak stigao do svog stana: Teniskog asa novinari prate na svakom koraku

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA