Novakova prijateljica otvorila dušu: Da ga sad sretnem, ovo bih mu rekla

Italijanka pohvalila Đokovićevu želju za igrom

  • 8
Flavia Peneta Printscreen: Youtube / WTA

Flavija Peneta, bivša italijanska teniserka i šampionka Ju-Es opena, dala je intervju za medij u domovini ''Korijere dela Sera'' u kom je govorila o situaciji koja je zadesila Novaka Đokovića u Melburnu.

Nekada šesta igračica sveta rekla je da ne veruje da će se Novak vakcinisati zbog svega što mu se izdešavalo u Australiji, već misli da će da ostane pri svom stavu i više nego što je to bio slučaj.

- Sumnjam da će se vakcinisati. Ostaće veran sebi, možda i više nego što je bio ranije. Nole je uvek bio drugačiji u svim svojim izborima, od hrane do prijateljstava, uvek je donosio vrlo lične odluke, uz podršku supruge Jelene, koja je uvek bila uz njega… Žao mi je što se sve ovo desilo, jer nemam nikakve sumnje da je Đoković dobar čovek. Sigurno ne opasnost po javnost - započela je Peneta.

Istakla je da ne želi da ga savetuje, jer on zna i sam šta je najbolje da uradi za sebe, ali i da je njeno mišljenje da će imati mnogo problema ukoliko odluči da ostane pri stavu da se ne vakciniše.

- Možemo mi da ga savetujemo koliko hoćemo, ali to je 34-godišnji čovek koji je uspeo da preokrene hijerarhiju koja je u tenisu vladala decenijama. Nije to čovek kome nedostaje karakter. Nemam pojma šta će da radi: bez vakcine život će mu se pretvoriti u pakao… Sigurna sam da ga je sve ovo pogodilo, da pati. Nole je snažno ljudsko biće, ali je i vrlo osetljiv.

U Melburnu se nalazi Fabio Fonjini, suprug Flavije Penete, koji je poražen u prvom kolu singla, ali će nastupiti i u dubl konkurenciji. On je vakcinisan, a Italijanka kaže da je možda za Đokovića bilo bolje da ne putuje nevakcinisan u Australiju.

- Njegov izbor. Sa ove distance, naravno, bolje bi mu bilo da je ostao kod kuće, da nije ni probao da uđe u Australiju, zemlju koja nikako ne deli njegove stavove, koja je izašla iz vrlo strogog lokdauna, koja je građanima nametnula najrestriktivnije mere…. Ali Nole ima veliku želju da obori taj rekord. Šampioni su takvi, imaju tu vatru u sebi, pogledajte Serenu Vilijams, ima 40 godina i ne odustaje. Veliki šampioni ne prepoznaju granice, to je njihova snaga. Pobeda je za njih droga, neodoljiva žudnja. Jeste li videli šta je uradio kad je dobio vizu nazad? Odmah iz hotel na trening. Samo oni sa neverovatnim fokusom na cilj se tako ponašaju.

Objasnila je i da su odluke o vakcinaciji privatne, da svako odlučuje za sebe i da među svojim prijateljima ima i one koji su se vakcinisali, ali i one koji nisu. A imala je i poruku za Đokovića.

- Imam nevakcinisane prijatelje koji se ne zovu Novak Đoković. Ja sam za slobodu izbora. Odluke koje donosim za moju decu i mene su privatne odluke. Poznajem majke koje nisu htele da se vakcinišu tokom trudnoće, i ja sam sačekala da se porodim tako da moja odluka ne bi uticala na moju ćerku. Ne trudim se da utičem na druge. Da sretnem Noleta, rekla bih mu: Prijatelju moj, ti si budala, mogao si da u miru sediš kod kuće sa suprugom i decom.

Na kraju je prokomentarisala i tretman koji je doživeo Đoković u Australiji.

- Previše ga pritiskaju, tretiraju ga kao kriminalca. Lako je sada reći da nije trebalo ni da ide u Australiju. Znate šta bih ja uradila kad su mu vratili vizu? Otišla na centralni teren, malo se preznojila, slikala sa svojim timom, sazvala konferenciju za novinare u najvećoj sali i rekla: Dragi Australijanci, došla sam da igram tenis, nije bila moja namera nikome da naudim, žao mi je što se nismo razumeli, vidimo se sledeće godine - zaključila je Peneta.

Video: Ti si naš šampion Novače: Grmi aerodrom Nikola Tesla od pesme navijača Đokovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jeca

    18. januar 2022 | 14:52

    Dobro rečeno. Samo šteta što ovi što vole noleta ne mogu da nadglasaju ove što ga ne podnose. Samo moramo biti glasni. Čuj opasan Nole... Haha koja glupost od strane Australije. Njegov izbor ne utice ni na koga. A nije opasan kada je humanitarac i donator. Dobre duše najgore prodju.

  • Др

    18. januar 2022 | 15:35

    Не знам за вас, али бих волео да је Пенета и моја пријатељица!

  • w

    18. januar 2022 | 15:18

    Njegov izbor niko neže tu da utiče na njega.🤷‍♀️❤️🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA