Sud Australije u četvrtak detaljno obrazlože zašto je potvrdio deportaciju Đokovića

Saznaćemo šta su im "argumenti" u jutarnjim časovima po vremenu u Srbiji

  • 4
Novak Đoković, Australija Foto: Mell CHUN / AFP / Profimedia

Federalni sud Australije će u četvrtak objaviti razloge zbog kojih je odbijena žalba Novaka Đokovića na ukidanje vize. Nakon što je ministar za imigracione odnose, Aleks Hok, odlučio da Novaku ukine vizu i pored prethodne odluke suda u njegovu korist, slučaj je prenet na Federalni sud u Kanberi, gde je tročlano veće sudija na čijem čelu je bio sudija Džejms Alsop, odlučio da definitivno deportuju Novaka.

Već na suđenju je mogao da se nasluti ovakav ishod i konačna odluka, pošto je utisak da je predsedavajući "naginjao" ka odluci ministra, iako je Novakov advokat argumentima demolirao njegov stav i "dokaze" koji su se bazirali na osnovu nagađanja i novinskih članaka.

Sada će Federalni sud obrazložiti detaljno razloge zbog kojih je doneo odluku, a to će se desiti u četvrtak oko šest časova ujutur po vremenu u Srbiji.

Podsetimo, Novak je odmah nakon odluke suda deportovan, a on je letom preko Dubaija stigao u Beograd, gde se trenutno i nalazi, ali je odlučio da se ne oglašava u medijima dok ne prođe Australijan open.

Video: Pogledajte sletanje i Novakov dolazak u Beograd

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tatjana

    19. januar 2022 | 12:26

    Koliko im to vremena treba da objave obrazloženje? Jasno je da su odluku doneli, a obrazloženje pokušavaju nekako da spakuju naknadno.

  • Lice

    19. januar 2022 | 10:55

    Su pokazali nemora ju više ništa da pričaju, turnir bez najboljeg na svetu nije nešto zanimljiv, gledaju nadala tangu kako pobeđuje 150og na svetu, smešno

  • Peki

    19. januar 2022 | 14:49

    Nije lako osmisliti laž koju treba da predstave kao obrazloženje celom svetu i da bude iole prihvatljiva.Dzaba se muče,laž je laž i kad tad ispliva taman da je zlatnim slovima napišu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA