≫ 

Sprema se fešta na AO: Kirjos protiv Medvedeva igra za Đokovića i sebe, teniski svet na iglama!

Kirjos je od najvećeg hejtera dospeo u najuži krug tenisera koji su bili na strani Đokovića dok je slučaj oko vize trajao

  • 5
Nik Kirjos, Danil Medvedev Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Na Australijan openu nema Novaka Đokovića, ali ćemo već u drugom kolu turnira videti veliki derbi koji i sam Nole sa nestrpljenjem čeka. Drugi teniser sveta Danil Medvedev igraće protiv miljenika domaće publike, ekscentričnog Nika Kirjosa (četvrtak, nakon 09.00 časova).

Medvedev je u situaciji, nakon što su vlasti Australije deportovale Novaka i onemogućile mu da brani trofej u Melburnu, da preuzme prvo mesto ATP liste.

Za to mu je potrebno da savlada i Kirjosa, najveću minu u ranom delu žreba koja je mogla da zapadne Rusu.

Kirjos je od najvećeg hejtera dospeo u najuži krug tenisera koji su bili na strani Đokovića dok je slučaj oko vize trajao, te nije oklevao da ga preko društvenih mreža podrži na sve načine.

To je svakako bilo veliko iznenađenje, pa je zaradio velike simpatije kod Novakovih fanova.

Sa druge strane, Medvedev je već nekoliko puta rekao da je Srbin najbolji teniser u istoriji i pokazao je prilično veliko poštovanje čak i nakon finala US opena gde je slavio protiv Novaka. Ipak, nije se isticao u podršci u teškim vremenima koja su zadesila srpskog asa i nije želeo previše da komentariše čitavu situaciju.

Jasno mu je, verovatno, bilo da će postati prvi favorit ukoliko Đoković zaista ne dobije dozvolu za boravak u Australiji.

To se i dogodilo, ali ga sreća nije poslužila, pa će već na drugoj stepenici igrati protiv nezgodnog Kirjosa.

Koliko je neprijatan Nik za Danila, govori činjenica da su se njih dvojica sastala dva puta 2019. godine i oba puta je slavio Australijanac.

Pobedom protiv Medvedeva, Kirjos bi dokazao da još uvek ima želju za ozbiljnim tenisom, ali bi i Rusa sklonio sa puta da oduzme Novaku prvu poziciju.

U tom slučaju, jedina pretnja Noletu bio bi Aleksandar Zverev, ali o tom potom.

Kirjos do ovog utorka nije igrao tri meseca, pokušava da uđe u svoj tempo i Liam Brodi mu je bio prvi protivnik kojeg je sa 3:0 počistio.

Isto je učinio i Medvedev sa Laksonenom, tako da nas sigurno očekuje velika borba.

Video: Medvedev o Đokoviću: Nigde nisam video zašto mu je poništena viza, a mene to zanima! Koji je razlog?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    19. januar 2022 | 11:58

    Па боље је да победи Медведев, јер је реалније да ће да избаци Рафу. Новак губи 1. место врло брзо у сваком случају, па је ипак битније да Рафа не освоји 21. слем и то на овакав начин.

  • Veca

    19. januar 2022 | 13:25

    Idemo Kirjos, rasturi ovog sklembonju 🤣😃

  • Vlatko

    19. januar 2022 | 12:09

    Znači, ipak se prati turnir?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA