≫ 

Gde je i šta radi Rodžer Federer i da li se ovako ponaša neko ko hoće da bude GOAT?

Od jednog od najvećih tenisera u istoriji nema ni traga ni glasa već mesecima

  • 30
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Ceo teniski svet se okrenuo naopačke zbog situacije sa Novakom Đokovićem u Australiji. Gotovo da nema ozbiljnijeg teniskog imena, a da nije prokomentirsalo situaciju i torturu, a na kraju i deportaciju, kroz koju je prošao najbolji teniser sveta i po svim statističkim parametrima najbolji svih vremena.

Ali, jedno ime je misterija. Jedan od najboljih igrača svih vremena, ravnopravni pretendent na GOAT titulu uz Đokovića i Nadala - Rodžer Federer, kao da je nestao sa lica zemlje.

Istina, oporavlja se od teške operacije kolena zbog koje je najavio da sigurno do leta neće igrati, i da bi pravo čudo bilo ako uspe da se oporavi do Vimbldona, njegovog omiljenog turnira.

O njemu nema ni slova o tome gde je i šta radi, ni novinari koji su s njim u kontaktu nisu uspeli da dođu do njegove izjave o slučaju Đoković, što je nešto što bi bila svetska ekskluziva i nešto što s nestrpljenjem čeka da čuje ceo svet.

Federer je odlučio da se skloni od javnosti i sve to prati sa "sigurne bezbednosti". Ne želi da se izjašnjava, da daje stav o torturi rivala, a sa druge strane ni da se zamera vlastima, lobi grupama, mnogim svetskim moćnicima, sponzorima...

On je ovako u "vin-vin" situaciji. Verovatno bi nešto tako voleo i Nadal, koji je zbog učešća na Australijan openu ipak suočen sa pitanjima o Novaku i ne može da ih izbegne, koliko god on to želeo, jer, kako i sam kaže, postaje umoran od njih.

Ali, ovakvo ponašanje Federera samo još jednom pokazuje kakav je on kao ličnost. Ne želi da se upušta u određene stavove kako ne bi na bilo koji način ugrozio sebe i svoj sponzorski pul. Jasno je da i njemu, kao i Nadalu odgovara da Đokoviću bude onemogućeno da se takmiči, kako ih ne bi prestigao po broju Grend slem titula, što je bilo samo pitanje vremena.

No, koliko god mu to odgovaralo, kao neko koga u teniskom svetu mnogi smatraju GOAT-om, ne može tek tako da žmuri na neka od najvažnijih teniskih pitanja i da gleda samo svoja posla. Tako se ne ponaša GOAT, a sva je prilika da Federer, i pored toga što je miljenih teniskog sveta, navijača i medija, pokazuje da ni po ljudskim karakterisikama ne zaslužuje to zvanje, pošto je po statističkim parametrima već potučen u gotovo svim kategorijama.

Video: Nadal o Đokoviću: Žao mi ga je, ali mesecima je znao koji su uslovi! Sam je doneo odluku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zoki V.

    19. januar 2022 | 12:23

    Ne znam da je Federer svojim izjavama dao i naslutiti da želi biti najbolji svih vremena, ali znam da se meni zbog Novaka svet nije naopačke okrenuo. Više me je pogodilo što je šareni pasulj danas 350 dinara, a pre samo mesec dana je bio 280. I suve kosti su otišle za 20 dinara. Je l' se Novaku zbog ovog divljanja cena u Srbiji svet okrenuo naopačke? Je l' ikad pronašao makar jednu nepravdu u Srbiji koja se njegovog novčanika ne tiče i protiv nje se borio? Je ĺ' ikad nešto rekao o odnosu minimalca i potrošačke korpe?

  • Profesionalac

    19. januar 2022 | 12:49

    Da li je Rodzerov tata ikad dao neku izjavu? Ili njegova zena, njegova majka? Novak je profesionalac, ali kao i svi njegovi prethodnici sa ovih podnevlja (Dokiceva, Selesova), nosi svoju kucu na ledjima kao kornjaca. Podrska porodice ne manjka Rodzeru, ali ta podrska ne zahteva socijalne mreze i tv predstave.

  • As

    19. januar 2022 | 12:29

    Gospodin covek,bio i ostao.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA