Kad mu je bilo najteže, Novak je krenuo sa Kališa: 4 godine kasnije, istorija se ponavlja!

Da li je beogradska tvrđava izvor energije za najboljeg svih vremena?

  • 12

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao se da pokori svet

Ima neka tajna veza Novaka Đokovića i Kalemegdana! Omiljeno mesto gotovo svakog Beograđanina, očigledno je i u Novakovom srcu, te je odlučio da ode upravo na Kalemegdan u svom prvom pojavljivanju u javnosti, nakon što je posle deportacije iz Australije stigao u Beograd.

Đoković je u crkvi Ružici prisustvovao liturgiji za Bogojavljanje, gde je posle toga zapalio i sveće za zdravlje svojih najmilijih i duševni mir, koji mu je sada najpotrebniji.

Prošao je Novak pravu torturu tokom 11 dana u Australiji i može se reći da mu je ovo najteži momenat u karijeri i jedan od najtežih u životu. Sprečen je da brani titulu na omiljenom turniru i da se bori za 21. Grend slem samo zato što je branio slobodu, iako je imao sve moguće dozvole i papire.

Zato i ne čudi što je u ovako teškom momentu izabrao da mu baš Kalemegdan bude prvo mesto koje će da poseti u javnosti posle dolaska u Srbiju. Slično je bilo i početkom 2018. godine, kada je Novak imao prvu veliku krizu u karijeri, zbog povrede lakta, zbog koje je morao i na operaciju.

Povratak se odužio i kada se Novak konačno vratio 2018., očekialo se da na Australijan openu ponovo zasija, a onda je usledio bolan poraz od malo poznatog Korejca Hjeona Čunga, koji je pokazao Novaku da ipak nešto mora da promeni. Usledila je operacija koju je odlagao, a potom i priprema za ono što je usledilo. Velika dominacija koja je počela od Vimbldona 2018.

Deo priprema Novak je odradio i u Beogradu, a u aprilu 2018. objavio je i fotografiju kako trenira na Kalemegdanu trčeći uz stepenice na beogradskoj tvrđavi. Mnogi su to poredili sa čuvenom scenom iz filma Roki, kada je Silvester Stalone trčao uz čuvene filadelfijske stepenice.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A post shared by Novak Djokovic (@djokernole)

Četiri godine kasnije, istorija se ponavlja. Novak je ponovo na Kalemegdanu, ali ovoga puta ne jača svoju fizičku snagu, već stanje duha, što mu je u ovom momentu i najvažnije.

Posebno nakon najave da gotovo ni na jednom turniru ove godine neće moći da igra ukoliko se ne vakciniše.

Telegraf je posle Novakove posete obišao crkvu Ružicu, ali i okolne stepenice na kojima je svojevremeno pre četiri godine trčao i počeo pripremu za istorijski povratak.

Nadamo se da sledi sličan takav i ove.

Video: Svepravoslavni skup u odbranu Novaka Đokovića: Harmonika, gusle, šajkače, Rusi i Grci u Melburnu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    19. januar 2022 | 15:25

    Bog se javi brate nas!!! Samo polako. Kako se kaze kod mene u selu ,, pred zoru se mrzne" !!!

  • Care

    19. januar 2022 | 15:38

    Idemooo... I cugni malo vode Svete Petke. Živ bio još mnogo leta pa da ti u kamen na Kalemegdanu urezemo Novak Djokovic - GOAT.

  • Darinka

    19. januar 2022 | 15:42

    Nole ti si naš ponos!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA