≫ 

Đoković ne plaća lično 500.000 Australiji? Otkriven navodni dogovor koji je Novak imao pre suđenja

Prema navodima tamošnjih medija, Tenis Australija će "pokriti" troškove prvog reketa sveta

  • 21
Novak Đoković

Foto: Tanjug/AP

Troškove suđenja sa Australijom, koji iznose oko pola miliona dolara, neće platiti Novak Đoković koji je izgubio na drugom ročištu - već Tenis Australija (TA)?!

Ovu vest javlja "Dejli Mejl Australija", pozivajući se na svoje izvore koji tvrde da je TA pristao da plati pravne račune srpskog tenisera kao deo ranijeg dogovora da se bori i da ostane u Melburnu da se takmiči.

Đoković je posle prvog hapšenja i odvođenja u pritvor dobio Vladu Australije na prvom suđenju, ali je zatim na drugom, u Federalnom sudu, izgubio i u međuvremenu je deportovan. Ipak, istovremeno mu je naloženo da mora da plati sudske troškove.

"Dejli Mejl" navodi da iz TA nisu ni negirali da će platiti Novakove račune, a izvor blizak njima je rekao:

- Najveća stvar koju ljudi ne znaju jeste to da Tenis Australija plaća njegove pravne račune. Ne lično Novak. Australijan open dobija državna sredstva za turnir tako da će na kraju poreski obveznici Australije platiti pravne troškove - iako je Đoković taj koji je izgubio.

Inače, Đoković je u Australiji unajmio tim vrhunskih advokata koji su zaista odradili sjajan posao, ali protiv političke odluke ministra Aleksa Hoka i premijera Skota Morisona ništa nisu mogli da urade.

Video: Veseli se srpski rode: Amerikanac zapevao na srpskom pa pesmu posvetio Noletu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA