Zverev opet hvalio Đokovića pa šokirao: "Ne testiraju nas, inače bi bilo mnogo zaraženih tenisera"

Još jednom je Nemac nahvalio najboljeg tenisera sveta

  • 15
ALeksander Zverev

Printskrin: Youtube/djokernole

Aleksander Zverev je jedan od retkih tenisera iz samog vrha koji je stao u zaštitu Novaka Đokovića povodom svega što mu se dešavalo u Australiji.

I posle sigurne pobede nad Džonom Milmanom od 3:0 u drugom kolu, na konferenciji za medije se dotakao Novaka i pričao je o njemu u pohvalnom tonu.

Pitanje je glasilo ko je od preostalih igrača u žrebu najbolji na tvrdoj podlozi.

- Novak je verovatno najbolji, u to nema sumnje. Osvojio je najviše turnira. Ali i Danil igra sjajno, osvojio je nekoliko neverovatnih turnira poslednjih nekoliko meseci i godina, i on je jedan od najboljih na tvrdoj podlozi. Ja sam osvojio Olimpijske igre i ATP finale, mislim da isto mogu da igram veoma dobro na betonu. Cicipas može da igra dobro na betonu, takođe i Rafa igra ponovo neverovatan tenis, nije neko na koga možete da zaboravite za ovaj turnir - rekao je Zverev, a zatim je pomalo i šokirao izjavom da Australijan open ne testira igrače i da oni slobodno mogu da šetaju gradom, obilaze restorane i rade šta hoće, te da veruje da je mnogo više pozitivnih slučajeva među igračima trenutno.

- Ove godine je drugačije, jer nam je dozvoljeno da idemo napolje, da jedemo u restoranima... Ima mnogo pozitivnih slučajeva u Melburnu i u Australiji. Bilo je nekoliko slučajeva i među teniserima pre početka turnira. Mislim da ih takođe ima i sada, ali nas ne testiraju. Ako bi nas testirali, sigurno bi bilo mnogo više pozitivnih slučajeva nego što ih sada ima. Ja sam ovde da igram turnir, ima mnogo slučajeva i zato ne idem napolje mnogo, ne idem po restoranima, ne idem nigde osim u hotelsku sobu i na trening. Ne želim da dovodim sebe u rizik, pa sam napravio neku vrstu "balona". Želim sebi da dam najbolje moguće šanse, a ako dobijem kovid, to se definitivno neće desiti - zaključio je Zverev.

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao se da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Saša

    19. januar 2022 | 16:06

    Pa da su rađena testiranja Nadal je mogao da se oprosti od tenisa još pre 5-6 godina. Na žalost u svetu vlada samo zakon jačeg svuda pa i u sportu.

  • Oki

    19. januar 2022 | 16:28

    Ovaj turnir ako se zavrsi kako treba do kraja ko zna dal ce da bude zdravih za 10 dana.

  • W

    19. januar 2022 | 17:14

    Nadala ne testiraju ni na doping,a kamoli na Koronu,to treba teniseri da provere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA