Snažna i emotivna beseda Oca Predraga: "Đoković je titula koju vi nikada nećete osvojiti!"

Sveštenik je pružio snažnu podršku najboljem teniseru sveta

  • 38
Novak Đoković Foto: MN Press

Retko ko je mogao da "prećuti" ono što se dešavalo Novaku Đokoviću u Australiji u proteklih desetak dana. Nakon odluke Federalnog suda, najbolji teniser sveta morao je da napusti zemlju, čime mu je oduzeto pravo da se na sportski način izbori za odbranu titule na Australijan openu.

Oglasili su se mnogi sportisti. Neki su podržali našeg tenisera, dok su neki ostali uzdržani, a neki su se "drznuli" i krenuli protiv njega, bez ikakvog valjanog razloga.

Podrška Novaku Đokoviću stiže i od sveštenika Srpske pravoslavne crkve, pa je tako časni otac Predrag napisao fantastičnu besedu najboljem teniseru sveta u čast.

Reč je o svešteniku rođenom u Slavonskom brodu 1983. godine, koji se potom preselio sedam godina kasnije u Vrnjačku banju, a koji je diplomirao na Bogoslovskom fakultetu kod vladike Porfirija. Njegovu besedu prenosimo vam od reči do reči.

Novak Đoković Foto: Tanjug / AP

- Đoković je jedini!

Pitam se da li je Đoković jedini teniser ili jedini čovek? Nešto nisam čuo da su se ovih dana i drugi teniseri oglasili i dali podršku Novaku. Zašto? Da li im je bitnije da igraju tenis i zarade pare ili pošalju poruku čovečanstvu?

Za igranje tenisa treba da si teniser, a za poruku čovečanstvu treba da si čovek.

Kao teniserima im sigurno odgovara što nema najboljeg od najboljih. Možda i imaju šansu kad njega nema… Ali kao ljudi su pali i nemaju šanse pred svetom, a i pred Bogom. Nisu morali da bojkotuju ali su bar mogli da se oglase.

Đoković je titula koju vi nikad nećete osvojiti!

Kako god, ja jedno znam: Đoković je i čovek i teniser. Prvo čovek. Jer bi on njih sigurno podržao i bojkotovao turnir ako treba.

Eto, ko nije znao kako izgleda čovek i šta je to Srbin, nek pogleda sliku Novaka Đokovića.

A tebi svete poručujem: Ima nas još mnogo Novaka Đokovića! I ja sam Novak Đoković! - stoji u besedi oca Predraga.

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao se da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rupe

    19. januar 2022 | 20:01

    Nemate prava da komentarisete jednog coveka koji je : Teniser broj 1 na celom SVETU i svih vremena Covek koji zna desetak jezika Covek koji zna sta je religija Covek koji zna sta su druge religije Covek koji voli sve ljude Covek koji voli i zivotinje Covek koji pokusava sve ljude da ujedini Itd itd itd.

  • Katy

    19. januar 2022 | 20:07

    I bas me interesuje ko su ovi jadnici koji stavljaju minuse na nase komentare o ovakovom coveku?! Kuda ide ovaj svet?!?!

  • Vukodlak

    19. januar 2022 | 19:55

    Posle ove poruke nema sta da se doda Ili oduzme. Idemo dalje. Nema zastoja,mogu samo da nas mrze.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA