≫ 

Budi se slobodarski svet širom planete: Političar u Paragvaju u Skupštini traži da se podrži Novak

Zanimljiv poziv Horhea Briteza obišao je svet

  • 23
Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Raste podrška Novaku Đokoviću širom sveta nakon skandalozne odluke tamošnjeg Federalnog suda da ga deportuje po ukazu Ministra za imigracije, Aleksa Hoka. Oglasili su se brojni sportisti, javne ličnosti, ali i političari.

Posebno zanimljiv vid podrške Đokoviću je stigao ni manje ni više, nego iz Paragvaja, gde je tamošnji poslanik Horhe Britez tražio od Skupštine da podrži Novaka, jer je reč o sportisti koji brani stav protiv diskriminacije sportista na osnovu toga da li su vakcinisani ili nisu.

Kako se navodi u njegovom kratkom saopštenju koje je dostavio kolegama u Skupštini, on želi da se Novak Đoković podrži u "svojoj borbi za slobodu, čast i stav protiv diskriminacije sportista na osnovu toga da li su vakcinisani ili nisu".

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Објава коју дели ABC Deportes (@abcdeportespy)

Na svom Fejsbuk nalogu, rekao je da stoji iza svojih reči i da je predstavio svoj tekst predsedniku Skupštine, Lilijanu Samanijegu još tokom jučerašnjeg dana. Britez je jako poznat političar u ovoj zemlji, a u centar pažnje je dolazio i zbog toga što nije želeo da nosi masku u prostorijama tamošnjeg najvišeg zakonodavnog tela.

Protekle sedmice, jedan od čelnika Skupštine, Bazilio "Baki" Nunjez je čak tražio da se Britez zbog svojih stavova udalji iz Skupštine i da mu se stavi privremena zabrana na obavljanje dužnosti.

Video: Stepenice pored crkve Ružice, sveto mesto za Novaka: Odavde se spremao se da pokori svet

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA