≫ 

Šok na AO: Teniserka koja je među prvima branila Đokovića izbacila 3. igračicu sveta!

Kraj za Muguruzu u Melburnu

  • 4
Garbinje Muguruza Foto: AP/Tanjug

Francuska tenisrka Aliz Korne napravila je veliko iznenađenje u 2. kolu Australijan opena, pošto je sa 2:0 u setovima (6:3, 6:3) eliminisala treću igračicu sveta Garbinje Muguruzu!

Korne je teniserka koja je među prvima stala u zaštitu Novaka Đokovića kada je ovaj deportovan iz Australije, a duel sa koleginicom iz Španije rešila je za sat i po vremena.

- Znam premalo da bih procenila situaciju. Ali ono što znam jeste da je Novak prvi koji se zalaže za igrače. A niko od nas se nije zalagao za njega. Nole, budi jak - napisala je Korne odmah posle doluke Suda da ga deportuju.

Francuskinja je sjajno servirala protiv Muguruze i nije joj dala nijednu šansu za brejk na meču. Već u prvom setu povela je sa 3:0, da bi u u 4. gemu propustila tri brejk lopte. Zatim do kraja još tri, ali je svoju četvrtu set loptu iskoristila i povela sa 1:0.

Prelomni trenutak drugog seta videli smo u 5. gemu kada je Korne još jednom uzela servis Muguruzi i zatim povela sa 4:2. Za kraj, uzela je još jedan gem na servis rivalke i slavila sa 6:3. Naredna rivalka biće joj bolja iz meča Zidanšek – Votson.

Vredi pomenuti i to da su u narednu rundu prošle Švjontek, Sabaljenka, Kirstea, Pavljičenkova, Kolins, Vondrušova...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA