≫ 

"Ludi" Kirjos igrao za Novaka i izgubio: Ni šou Australijanca ne pomaže, Medvedev nastavlja put ka tituli AO!

Kakav je ovo meč bio... Svaka čast obojici!

  • 7
Nik Kirjos igra neverovatan tenis kada to želi

Foto: Tanjug/AP

Sve je uradio Nik Kirjos da bi savladao drugog tenisera sveta Danila Medvedeva - udarci kroz noge, servisi ispod ruke, svađa sa sudijom, totalni šou sa publikom, ali nije uspeo da slomi Rusa koji je na kraju slavio sa 7:6, 6:4, 4:6, 6:2.

Kirjos je izgradio dobre odnose sa Novakom Đokovićem usled čitave situacije koja se desila srpskom teniseru u Australiji, a sada je imao priliku da mu "sa grbače" skine Medvedeva koji je glavni pretendent da iskoristi situaciju i nakon Melburna zaposedne prvu poziciju ATP liste.

Davao je Nik sve od sebe, igrao je u nekim trenucima nezamisliv tenis, ali na kraju nije uspeo da skroz uđe u glavu ruskog predstavnika koji je iskontrolisao situaciju.

Činilo se uvek da Australijancu treba još nešto sitno da skroz zaokupi protivnika, te da bi svaki drugi teniser sigurno pao na čini i buku navijača koji su nosili Kirjosa.

Ipak, taj-brejk je presudio u prvom setu, iako se činilo da je momentum na strani Kirjosa.

Svađa sa sudijom nije pomogla ni u drugom setu, ali krenuo je šou u trećem i Nik je uspeo da za trenutak poljulja Medvedeva koji je otišao i do toaleta pri pauzi.

Ključni trenutak meča bio je prvi gem četvrtog seta kada je domaći teniser imao sve vreme ovog sveta da jedan čist udarac sa "t" linije smestio u ugao, ali je on izbacio lopticu u aut i nije bilo brejka.

Nakon toga, Medvedev dobija ponovo snagu, lomi Kirjosa i uspeva da zaključi ubedljivo najteži posao do četvrtfinala turnira.

Sledeći izazivač Rusu biće Botik Van De Zandšlup kojem je Rišar Gaske predao u prošlom kolu pri rezultatu 1:1 u setovima. Na papiru, dosta lakši posao od Kirjosa, a ukoliko i to prođe, Danil će igrati sa pobednikom duela Okonel - Kresi.

Video: Brutalno lomljenje rekata Kirjosa i najsmešniji pokušaj da isti završi u publici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Soko

    20. januar 2022 | 12:21

    Kirjos je dobar teniser al' nema ozbiljan pristup igri a i ne održava kondiciju.Nema snage ni za tri seta.

  • Рус

    20. januar 2022 | 12:20

    Tužno je. Kada mačke nema miševi kolo vode. Publika je izzviždala Medeveda samo tako.

  • DDF

    20. januar 2022 | 12:28

    Fizicka sprema"nula"...😳😳😳

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA