≫ 

Senzacija: Crnogorka izbacila šampionku US Opena!

Ovo zaista niko nije očekivao...

  • 12
Ema Radukanu potonula za veliki šok u Melburnu Foto: Tanjug/AP

Možda i najveće iznenađenje na ovogodišnjem Australijan openu režirano je od strane crnogorske teniserke Danke Kovinić koja je već u drugoj rundi turnira izbacila šampionku US Opena i hit "belog" sporta, Emu Radukanu sa 6:4, 4:6, 6:3.

Radukanu je postala zvezda, postala je novo zaštitno lice tenisa, ali je već na prvom Grend slemu u sezoni pokazala manjkavost u svojoj igri.

Stigla je do 18. pozicije na svetu za jako kratko vreme, ali joj je devojka iz Crne Gore, koja je 80 mesta nižerangirana, pokazala šta znači imati dan i boriti se za svaki poen.

Nikome se ovome nije nadao, pogotovo oni koji su svesni da Kovinić pretežno ne može da se nosi sa ulogom velikog autsajdera. Crnogorka se jednostavno u tim situacijama pomiri sa sudbinom, ali ne i ovoga puta.

U prvom setu je gubila sa 3:0 uz dva brejka, ali je najednom upalila mašinu i povezala pet gemova, te došla na korak od osvajanja prvog seta.

Ruku na srce, i Radukanu joj je pomagala u svemu tome. Nakon što je napravila ribrejk i vratila se u deonicu, Ema je sa nulom izgubila naredni gem i prepustila set.

U drugom setu je bila žestoka borba, pa nakon uvodnog brejka za Radukanu, desilo se jedno zatišje i rovoska borba.

Povratak Kovinić u setu (4:4) nije kompletiran nakon što je odmah ispustila egal, tako da se ušlo u treći set.

Tu je u igri živaca ipak bila bolja Crnogorka koja je uspela da dođe do velikog trijumfa, te će se u trećem kolu nadmetati sa pobednicom duela Halep - Hadad Maia.

Video: Da li to Španci čekaju Đokovića na Mastersu u Madridu? Osvanuli čudni posteri na ulicama

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luka

    20. januar 2022 | 12:26

    Tipično za ženski tenis. Osvoji jedan turnir i posle do kraja karijere ispada u prvom ili drugom kolu.

  • PedjaCG

    20. januar 2022 | 12:58

    Ajmo Danka.dosao Djokovic da te bodri

  • Роки Балбоа

    20. januar 2022 | 12:14

    Треба напоменути и најбитнији детаљ меча који се догодио у четвртом гему првог сета. Еми је пукао жуљ на десној шаци и због тога до краја меча није могла да игра форхенд. И поред тога се борила за сваки поен и била близу победе, али ипак је повреда била јача. Ова лажна тенисерка не би могла ништа да уради против здраве Еме

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA